Platform over civiele techniek & infrastructuur
Terug naar overzicht

Rockflow

Ons klimaat verandert en zeker in de stedelijke omgeving is dit goed merkbaar. Het regent steeds meer en steeds vaker, maar ook komen er perioden van langdurige droogte voor. Rockflow biedt duurzame oplossingen voor het opvangen, vasthouden en infiltreren van regenwater. Met het oog op de toekomst geloven we bij Rockflow in natuurlijke materialen op basis van steenwol.

De toegenomen hoeveelheid neerslag zorgt voor druk op de bestaande infrastructuur van rioleringsbuizen die het water transporteren. Rockflow realiseert een infrastructuur van steenwol infiltratiebuffers om regenwater op te vangen en -zonder te transporteren- te infiltreren naar het grondwater. Hierdoor blijft de waterbalans in stand, is er minder wateroverlast bij piekbuien, wordt voldaan aan Europese regelgeving en wordt er duurzaam geïnvesteerd in klimaatadaptatie. Het systeem van Rockflow wordt toegepast onder wegen, straten, pleinen, parken, wadi’s en industrieterreinen.

Als we het hebben over klimaatadaptatie en watermanagement onder de grond, is steen waarschijnlijk niet het eerste materiaal dat je te binnen schiet. En toch biedt steen, verwerkt in de juiste vorm, een wel heel duurzame oplossing. Steenwol is letterlijk gemaakt van steen. In de natuur kan dit materiaal worden gevonden in de buurt van vulkanen, waar gesmolten lava op hoge snelheid wordt rondgeslingerd en als dunne vezels neerslaat. ROCKWOOL heeft dit proces geïmiteerd en geperfectioneerd, wat resulteert in een sterk, natuurlijk en volledig circulair materiaal. Steenwol is daarnaast uitermate effectief om snel water op te nemen, waarbij het in zeer korte tijd 95% van het eigen volume in water kan bufferen. Door de structuur is het product vormvast en oersterk.

Wil je zelf ervaren hoe Rockflow wordt toegepast in een gemeente? Wij nodigen je graag uit voor een projectbezoek, zodat je zelf kunt zien hoe Rockflow wordt geïnstalleerd.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services RegenwaterinfiltratieHemelwaterafvoerRegenwateroverlastWatermanagement Adres Delfstoffenweg 2
6045 JH Roermond
Nederland
Telefoonnummer +31 4 75 35 35 55 E-mailadres rockflow@rockwool.com Website www.rockwool.com

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.