Platform over civiele techniek & infrastructuur
Terug naar overzicht

HIP Groen®

dé specialist op het gebied van duurzame oeverbescherming

HIP Groen (Hogendoorn Innovatieve Producten) zet zich vol enthousiasme in voor het verduurzamen van oevers. Ons unieke beschoeiingssysteem, een slimme combinatie van gerecycled HDPE kunststof en vurenhout met een gepatenteerd ontwerp, biedt een ecologisch verantwoorde oplossing voor elke oever.

Met meer dan 20 jaar ervaring in groen- en waterbouwprojecten is HIP Groen ontstaan als een innovatieve stap vanuit het zusterbedrijf Multi-Tuin en Landschap. In plaats van het traditionele hardhouten paal-schot systeem hebben we gekozen voor een milieuvriendelijke, circulaire beschoeiing met hoogwaardig kunststof en naaldhout.

Naast duurzame beschoeiingen richt HIP Groen zich op het ontwikkelen van meer duurzame producten voor de groene buitenruimte, zoals faunatrappen, damwandrenovatie en effectieve verankering. Ons doel is om in deze groeiende behoefte te voorzien.

Paradepaardjes: Beschoeiing type Gouda en type Delfland
Het uitgangspunt bij ons beschoeiingsysteem is het maximale gebruik van Europees naaldhout uit duurzaam beheerde bossen. Tot 90% naaldhout kan worden toegepast, waardoor de beschoeiing niet alleen een lage kostprijs heeft maar ook lage milieukosten. Het gebruikte hout is voorzien van het PEFC™-certificaat, wat de duurzame herkomst aantoonbaar maakt. Kunststof (HDPE) wordt alleen toegepast waar technisch noodzakelijk. Beschoeiing type Gouda kan tot 20 cm oever keren en beschoeiing type Delfland heeft een hoger kunststof paneel en kan tot wel 40 cm oever keren. Al het kunststof is hoogwaardig gerecycled en dus opnieuw recyclebaar na einde levensduur.

Enkele voordelen van ons beschoeiingssysteem op een rij

  • Technische levensduur van minstens 50 jaar.
  • Maximaal gebruik van betaalbaar Europees naaldhout uit duurzaam beheerde bossen (PEFC).
  • Hergebruik van kunststofafval.
  • Aantoonbare duurzaamheid door onafhankelijke audit.
  • Snellere verwerkingstechniek dan bestaande technieken.
  • Constructiesterkte vergelijkbaar met hardhout.
  • Plaatsbaar met behulp van een trilblok/sorteergrijper.
  • Toepasbaar in moeilijke bodems met puin en zandlagen.
  • Verschillende afwerkingen mogelijk.

Eenvoudige verwerkingstechniek
Onze beschoeiingen zijn ongeveer tweemaal zo snel te plaatsen als traditionele beschoeiingen. Het plaatsen van palen en het koppelen ervan gaat sneller dan bij traditionele beschoeiingen. Machines met een trilblok maken het mogelijk de beschoeiing te plaatsen in moeilijke bodems met puin en zandlagen.

LCA op komst
Onafhankelijke assessoren hebben ons hele bedrijfsproces en de levenscyclus van ons product onder de loep genomen. Medio 2024 verwachten we een gunstige MKI-score in de Milieudatabase op te nemen, waarmee we onze inzet voor duurzaamheid en kwaliteit verder onderstrepen.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Waterwerken Adres 3465 KG
Laageind 11a Driebruggen
Nederland
Telefoonnummer +31 (0) 85 75 000 75 E-mailadres info@hipgroen.nl Website hipgroen.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.