Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Terug naar overzicht

Combinatie De Betuwse Waard

Combinatie De Betuwse Waard bestaat uit bouwbedrijven Ploegam, GMB en Dura Vermeer, die samen werken aan de Dijkversterking Wolferen-Sprok. Deze dijkversterking is onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP): een samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de waterschappen. Opdrachtgever is Waterschap Rivierenland.

Tijdens dit project versterken we afgekeurde dijkvakken. Dit doen we voor een combinatie van verschillende faalmechanismen (macrostabiliteit, hoogte en piping) over een tracélengte van dertien kilometer. De dijkversterking loopt van buurtschap Wolferen (Gemeente Overbetuwe) in het westen tot aan buurtschap Sprok (Gemeente Nijmegen) en wordt onderbroken door het dijkvak Lent waar een aantal jaren geleden al een rivierverruimend project is uitgevoerd.

Tussen 2019 en 2021 werkte de bouwcombinatie intensief aan het ontwerp voor de dijkversterking van Wolferen-Sprok. In deze samenwerkingsvorm zijn de aanwezige uitvoeringskennis, innovatieve oplossingen en expertise in de planfase direct beter benut.

Combinatie Betuwse Waard heeft al ervaring in het gebied van de dijkversterking. Zo realiseerde GMB de dijkversterking tussen Loenen en Dodewaard, heeft Ploegam ervaring met het stuk Lent-Oosterhout-Loenen en werkte Dura Vermeer samen met Ploegam aan Ruimte voor de Waal in Lent.

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Grond- en waterwerken Adres Koppelingsweg 10
6673 DT Andelst
Nederland
E-mailadres Info@dv-wos.nl Website dijkversterkingwolferensprok.nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.