Platform over civiele techniek & infrastructuur
Terug naar overzicht

AgriPER

Het verhaal van AgriPER en de MSS40 begint in 2019, als een brainstorm van drie bevriende ondernemers. Hans Reijnen, teler van snijheesters, constateert dat hij door het veranderde klimaat steeds meer beregent en kapitalen uitgeeft aan diesel. Sander Penners, architect van beroep, oppert hiervoor zonne-energie te gebruiken.

Dat lijkt onmogelijk want voor een professionele pomp zijn 40 zonnepanelen nodig, maar de ondernemers zien een uitdaging. De derde in het gezelschap, werktuigbouwkundige Erwann van Eyk, schetst op de achterkant van een bierviltje een vouwconstructie op een aanhanger. Het idee voor de MSS40 is geboren.
In de 12 maanden die volgen, werken de mannen hun eerste schets uit tot een goed werkend prototype.

De opvouwbare mobiele zonnegenerator wordt uitgebreid getest op het snijheesterbedrijf van Hans in Horssen, in het land van Maas en Waal.
De energieproductie en de bedrijfszekerheid blijken goed. De uitgeklapte zonnepanelen in het veld in combinatie met de stille elektrische pomp vallen op. De teler krijgt positieve reacties uit de omgeving.
De drie ondernemers besluiten hun vinding in productie te brengen. Onder de bedrijfsnaam AgriPER willen ze agrarische ondernemers voorzien van flexibele zonne-energie in het veld.

Mobiele, opbouwbare zonne-aggregaat MSS48-25

De MSS48-25 is het eerste mobiele, opvouwbare zonne-aggregaat ter wereld. MSS staat voor mobile sunpower station. 48 is het aantal panelen. De installatie heeft een piekvermogen van 25kW per uur. Dat is voldoende voor het voeden van een elektrische beregeningspomp van 20kW. Ook als de zon even achter de wolken verdwijnt, blijft MSS48-25 leveren. Lithium-accu’s met een vermogen van 50 kW zorgen voor continuïteit.

De zonnepanelen vormen een scharnierend dek, dat hydraulisch wordt bediend. Het geheel is gemonteerd op een robuuste dubbelassige aanhanger. In de transportstand is de constructie ingeklapt. Je hebt dan een vouwwagen van 4 meter hoog en 2,5 meter breed en 9 meter lang. Voor gebruik vouw je het scherm uit met één druk op de knop in 3 minuten. De hydraulisch aangedreven constructie klapt zichzelf open en draait zich naar het licht. Gedurende de dag volgt het dek automatisch de zon, voor de maximale lichtopbrengst.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services StroomoplossingenMobiele zonne-energie Adres Molenweg 31
6631 KJ Horssen
Nederland
Telefoonnummer +31 6 516 756 83 E-mailadres info@agriper.nl Website www.agriper.nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.