Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bruggen & Tunnels

Zwaarlaststempels voor tijdelijke ondersteuningsconstructie

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Brand Infrastructure Services, Heijmans

13 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De krachten die optreden zijn van dien aard dat de stempels zijn ingevlogen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Een gesprek met Chakir Dahia, Projectmanager Civil & Infrastructure bij Brand Infrastructure Services, onderdeel van de multinational BrandSafway.

BrandSafway is een toonaangevende leverancier van gespecialiseerde diensten voor de wereldwijde industriële, bouwgerelateerde en infrastructurele markten en levert access systemen, ondersteuningen en bekistingen, industriële diensten en gerelateerde oplossingen aan meer dan 30.000 klanten over de hele wereld. BrandSafway werd gevormd toen Brand Energy & Infrastructure Services en Safway Group in 2017 werden gecombineerd. “Met onze roots in Amerika heeft veiligheid bij ons topprioriteit, het zit in ons DNA”, zegt Dahia. “Ook voor dit project hebben we vooraf heel duidelijk in beeld gebracht wat de risico’s zijn en hoe we deze kunnen minimaliseren.”

Voor het viaduct levert Brand Infra Services in totaal 70 zwaarlaststempels en de benodigde vlechtsteigers.

Safety Performance

“Door in een vroeg stadium de knelpunten c.q. de uitdagingen te bespreken, kan er een passende oplossing worden uitgewerkt”, vervolgt Dahia. “De uitdaging zit hem hier vooral in de locatie. Onze stempels komen in de werkeilanden tussen de barriers van de A4 te staan. De geplande werkzaamheden kunnen dus enkel in een wegafzetting plaatsvinden. Dat vraagt de nodige voorbereiding. En juist daarin maken wij het onderscheid. We hebben alle disciplines onder één dak om dit soort werkzaamheden autonoom uit te voeren, volledig onafhankelijk van derden. We verzorgen de engineering, levering van het product én de montage in eigen beheer. Het complete pakket, waarbij Safety Performance leidend is.” Dahia merkt dat steeds meer Nederlandse opdrachtgevers veiligheid als prioriteit nummer één beschouwen in plaats van een project enkel te gunnen op basis van prijs. “Een positieve ontwikkeling”, vindt hij. “Met onze ‘vijf pijlers van veiligheid’ hebben we een sterke en stabiele basis ontwikkeld waarop we onze uitstekende veiligheidsprestaties en -cultuur hebben gebouwd en die onze strategische veiligheidsinitiatieven wereldwijd daadwerkelijk stimuleren.”

Voor het viaduct levert Brand Infra Services in totaal 70 zwaarlaststempels en de benodigde vlechtsteigers. “Er komt een gigantische belasting op de stempels”, weet Dahia. “Onze stempels kunnen elk 200 kN weerstaan. De maximaal optredende krachten die hier spelen, zijn berekend op 150 kN. We hebben dus een aanzienlijke marge ingebouwd. Tijdens wegafzettingen worden de stempels met een kraan geplaatst en geborgd, zodat Heijmans vervolgens de storts kan uitvoeren. Na afloop zorgen wij er weer voor dat de stempels netjes worden gedemonteerd en afgevoerd naar een volgend project.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht