Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Zet je lijn, vergroot je mogelijkheden

Zet je lijn, vergroot je mogelijkheden

We beginnen deze nieuwsbrief met een paar spannende nieuwe features die horen bij de V2.4.6 release van UNI-Connect! Nieuwe mogelijkheden, hetzelfde gebruiksgemak.

Denk aan functies zoals een handige polygoon / polyline-extensie die mogelijk is op elke sectie, het gemiddelde nemen van punten en een geheel nieuwe verbeterde uitzetmodule waarmee je niet alleen punten uitzet, maar ook polylijnen en polygonen! Met verbeterde touch feedback en schermlay-out, meet je beter dan ooit in op elk tablet of smartphone! En dit is slechts een voorproefje, bekijk de volledige nieuwsbrief voor meer.

We spraken ook met twee hoveniers over hun digitaal inmeetbehoefte en sluiten deze editie af met deintroductie van Jürgen Everts, onze gloednieuwe accountmanager die op 1 oktober in dienst trad. Ben je klaar om hem te ontmoeten? Hij wel!

Stay safe, hopelijk tot snel!

Team marXact
marXact – marX your Xact position

+31 (0) 70 700 7917 – Voor meer updates, volg ons op LinkedIn

What’s new? Een nieuwe versie, zelfde gemak

Sinds onze laatste nieuwsbrief in versie 2.4.6 hebben we veel functies uitgebracht, allemaal bedoeld om u de best mogelijke onderzoekservaring te bieden. Laten we de nieuwe functies eens bekijken!

Sidelines

Met deze nieuwe functie die zowel op polylijnen als op polygonen werkt, ben je in staat om een nieuwe lijn of polygoon te creëren vanaf een bestaand punt op een lijn. Geweldig voor subkabels of leidingen die van de hoofdleiding naar het huis lopen, of om verschillende stukken land in te meten.

Lijn & polygoon uitzetten

In plaats van alleen een punt of een punt in een vorm te kunnen kiezen om uit te zetten, kun je een vorm als geheel uitzetten. Selecteer gewoon de polylijn of veelhoek volledig, druk op uitzetten en het leidt je naar de dichtstbijzijnde positie op die vorm.

Verleng de vorm aan elke zijde
De al bestaande functie voor het uitbreiden van vormen, maakt het nu mogelijk om vanuit elk deel van de vorm uit te breiden, inclusief begin en einde. Dus of je in het begin een punt vergeet, in het midden of aan het eind, dat maakt niet meer uit!

Middelen voor meer nauwkeurigheid
Door statische registratie kun je jouw punt creëren op basis van het gemiddelde van meerdere posities binnen een seconde. Binnen de projectinstellingen kun je dus de tijd en dus het aantal posities voor surveys instellen, wat ervoor kan zorgen dat je nog nauwkeuriger werkt. Wanneer je gewoon wil blijven inmeten zoals je al doet, maak je geen zorgen! De huidige projectinstellingen blijven hetzelfde en je kiest simpelweg voor 1 seconde bij toekomstige projectinstellingen.

Nieuwe lokale coördinatensystemen
We groeien internationaal snel en hebben daarom onlangs coördinatensystemen met de nieuwste geoïden toegevoegd voor Curaçao, Duitsland, Mexico, Oman, Roemenië, Slovenië en het Verenigd Koninkrijk. Door continu te werken aan het toevoegen van nieuwe systemen, wordt digitaal inmeten wereldwijd nog gemakkelijker. Verwacht dus meer lokale coördinatensystemen in de toekomst, de volgende in de rij is Zweden! Veel nieuwe functies en er komen er nog meer aan.

Uiteraard gratis, precies zoals je van ons gewend bent!

Crash Course Surveying Day

Een van de belangrijkste mededelingen uit onze intro, is natuurlijk dat veiligheid het belangrijkst is.

Daarom hadden we een beperkt aantal plaatsen voor de onlangs gehouden Crash Course Surveying Day in oktober, zelfs meer dan die in september. Met een maximum van 3 personen per ronde en door iedereen die één of meerdere klachten had thuis te laten blijven, hebben we ervoor gezorgd dat aan de Nederlandse richtlijnen werd voldaan.

Het was een andere Surveying Day, zelfs voor deze tijd. Anders, maar toch verduidelijkend voor aanwezigen. We hadden het geluk om bezoekers te laten ervaren hoe eenvoudig digitaal inmeten met onze UNI-GR1 is en zij hadden het geluk om meer persoonlijke aandacht te krijgen van onze digitaal inmeet experts.

Vanwege de nieuwe maatregelen van de Nederlandse overheid hebben we besloten de novembereditie te annuleren. Hoewel we onze Crash Course al zo COVID-proof mogelijk hebben gemaakt, vinden we dat we nog een stap verder moeten gaan om de besmettingen te laten dalen.

Wel zijn we nog steeds beschikbaar voor demonstraties op buitenlocaties. Die mogelijkheden en de veiligheid van een demo bespreken we graag met je. Neem hier gerust contact voor op op!

De digitaal inmeetbehoefte van een hovenier

Precies zijn is een belangrijk onderdeel van het werk van een tuinman. Zijn of haar taak is veel meer dan ervoor zorgen dat alle planten en struiken water krijgen. Van het leggen van kunstgras tot het maken van bloembakken, een veranda of de meest ingewikkelde en uitdagende tuinontwerpen. Door nauwkeurig te werken, maken ze klanten nog meer tevreden. We zijn blij dat onze UNI-GR1 een steeds belangrijkere rol speelt bij tuinprofessionals die nauwkeurig willen werken. 

We spraken met Mathijs Wolfs van Hoveniersbedrijf om te horen over de ervaringen na 3 maanden werken met de UNI. We namen ook contact op met Thomas van Antwerpen van Hoveniersbedrijf Van Antwerpen om te zien waar hij naar uitkeek, in afwachting van de levering van zijn eerste UNI.

Naar het blog.

Kleine verbeteringen, groot resultaat

Naast de bovengenoemde functies uit Versie 2.4.6 hebben we een aantal geweldige verbeteringen doorgevoerd om digitaal meten nog gemakkelijker te maken.

Projecten sorteren
Een goed voorbeeld van een door klanten gevraagde verbetering. Vanaf nu verschijnt jouw meest recente project bovenaan de projectlijst, waardoor het gemakkelijker wordt om na een pauze verder te meten.

Schermselectie en gebruikersinterface
Het selecteren van een object op de kaart is veel gemakkelijker geworden dankzij enkele bugfixes. Afgezien daarvan, is het nog eenvoudiger om op kleinere schermen te werken door de verbeterde gebruikersinterface.

Full-screen kaartweergave
Een veelgevraagde feature was de mogelijkheid om volledige kaartweergave op het scherm in te schakelen, iets waaraan we hard hebben gewerkt en zeer recent hebben gelanceerd. Dit betekent dat je kunt kiezen voor een kaart op volledig scherm of, als je wil, of een weergegeven zijbalk. De keuze is aan jou!

Bluetooth
Door een verbeterde Bluetooth-ontdekkingsmodus toe te voegen voor een betere koppeling met Bluetooth, ben je nog sneller klaar om van start te gaan met 3D-party toepassingen!

Test en meet in het best
En als laatst, maar zeker niet het minst, de diagnostische testservice.

Hierdoor kunnen we de gezondheid van jouw ontvanger controleren en hierdoor kun je ook handmatig controleren of dezeontvanger klaar is voor gebruik en hierbij goed presteert, inclusief de meest recente updateversie, status van hardware en gps, net als de juiste temperaturen.

Heb je een verzoek voor een feature of verbetering? Stuur dan een e-mail naar support@marxact.com.

Welkom, Jürgen!

Je hebt hem misschien al gezien op de blog op onze website of in social media posts, misschien heb je hem zelfs al persoonlijk ontmoet. Jürgen Everts is onze kersverse accountmanager en kwam op 1 oktober bij ons team.

Jürgen: “Het is leuk en spannend om deel uit te maken van zo’n jong en divers team in een -voor mij- andere branche met een nieuw publiek. Ik richt mij eerst op het vertrouwd raken met de UNI-Solutions, maar kan niet wachten om de weg op te gaan en iedereen te laten zien hoe gemakkelijk digitaal inmeten eigenlijk is.”

Bent je klaar voor Jürgen die je het gemak van digitaal inmeten laat zien? Boek dan een demo!
Stay safe, houd je afstand!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.