Platform over civiele techniek & infrastructuur
Zelf GWW-projecten digitaal inmeten

Zelf GWW-projecten digitaal inmeten

In deze tijd van bouwvak, hoge temperaturen en veel zon kunnen wij ons voorstellen dat je aandacht (nog) niet ligt bij de druilerige herfst of zelfs de koude winter. Dat duurt nog een paar maanden! Toch is dit de ideale tijd om de tweede helft van dit jaar voor te bereiden door je te verdiepen in nieuwe mogelijkheden en technieken die jouw werk gemakkelijker maken. Heb jij al eens nagedacht over zelf digitaal inmeten, bijvoorbeeld? marXact maakt het mogelijk bij ieder GWW-project.

Digitaal inmeten 

marXact’s Mustafa Cakiroglu: “Wij maken digitaal inmeten mogelijk voor iedere grondwerker die een smartphone kan gebruiken. Als jij weet hoe je een app opent of een berichtje of e-mail typt op je telefoon, dan kun jij zelf tot op de centimeter nauwkeurig inmeten. Hiervoor ontwikkelen en produceren wij zelf de benodigde hard- en software, te beginnen met onze eigen ontvanger: de UNI-GR1. Dit is een digitale GNSS ontvanger die satellietsignalen ontvangt en deze gebruikt om een nauwkeurige positie te bepalen. Hiermee kunnen punten, lijnen of polygonen zoals wegen of huisaansluitingen worden ingemeten en opgeslagen op een digitale kaart. Om dat zo eenvoudig te laten verlopen, bieden we je steeds meer mogelijkheden.”

Mogelijkheden uitbreiden

Collega Jürgen Everts: “Doordat wij zelf ontwikkelen en produceren, is het mogelijk om veelgevraagde functies toe te voegen. Vanuit het veld krijgen wij regelmatig vragen naar extra mogelijkheden of aanvullingen op huidige functies. Zo’n verzoek wordt vaak daadwerkelijk uitgevoerd door onze in-house developers. De huidige mogelijkheden worden continu uitgebreid, alles voor een zo compleet mogelijk inmeetproces. Dat proces is voor iedereen anders, wij geven slechts de instrumenten en het kader om zelf aan de slag te gaan. Alle aanpassingen, uitbreidingen en nieuwe functies worden daarom samengevoegd tot gratis updates.”

“Een voorbeeld: ooit kwam Heijmans met het verzoek om onze LED-ring rood knipperend te laten kleuren. Hun wegwerkers werden daardoor beter zichtbaar bij (inmeet)werkzaamheden langs de snelweg ’s nachts. Die functie en veiligheid zijn van belang voor zoveel gebruikers! Een ander voorbeeld is direct volume berekenen na het inmeten van bijvoorbeeld een zandhoop. Ook dat is handig voor veel gebruikers en wordt dan weer geïntegreerd in onze eigen inmeetapp die later dit jaar gelanceerd wordt!”, vult Cakiroglu aan.

Accountmanagers Mustafa Cakiroglu (l) en Jürgen Everts (r) komen graag langs voor een vrijblijvende demonstratie op locatie.

Alle fasen van het werkproces

Beide heren zien vele werkzaamheden waarbij digitaal inmeten een positieve bijdrage heeft aan verschillende fasen van het werkproces, te beginnen met de voorbereidingen. Everts: “Door zelf punten in te meten of eerder gemaakte ontwerpen uit te zetten, kun je een gedetailleerde planning met bijbehorende offerte aanleveren bij je opdrachtgever(s). Je geeft zelf aan wat de bestaande situatie van een te onderhouden of aan te leggen weg is, daar baseer je dan je proces, planning en offerte op. Duidelijkheid voor iedere betrokkene!”

“Wanneer het project daadwerkelijk uitgevoerd wordt, helpt digitaal inmeten om controle te houden. Zo kun je direct revisie van ingemeten punten, lijnen en polygonen uitvoeren en zie je daardoor gelijk of er een deel wordt overgeslagen. Dit kan vanaf kantoor, huis of de bouwkeet. Eigenlijk vanaf iedere plek waar je toegang tot internet en daardoor tot je eigen cloudomgeving hebt. In deze UNI-Cloud kun je onder meer projecten aanmaken of volgen en het is ook de plek waar projectspecifieke data wordt opgeslagen. Na oplevering gebruik je alle beschikbare informatie voor een gestructureerde en allesomvattende evaluatie met stakeholders”, aldus Cakiroglu. 

Demonstratie op locatie

Everts: “Wij maken graag kennis met je én laten jou kennis maken met nieuwe mogelijkheden. Daarvoor komen we langs voor een vrijblijvende demo op locatie, bij jouw eigen project. Dan leer je direct zelf digitaal inmeten én hoe dat jouw werkzaamheden uitvoeren gemakkelijker maakt!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.