Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Zekerheid tijdens elke constructieve lasklus
Magnetisch onderzoek.

Zekerheid tijdens elke constructieve lasklus

In de NEN-EN 1090-2 staan de technische eisen beschreven waaraan constructies van staal moeten voldoen. De vervaardigingsnorm, die binnen Europa geldt sinds 2014 en waarvoor in 2018 een nieuwe versie werd gepubliceerd, vormt voor Laszlo BV uit Sint-Annaland de basis voor een gevarieerd dienstenpakket bij de uitvoering van constructieve laswerkzaamheden. Daarmee doen vooral opdrachtgevers uit de GWW-sector en de civiele bouw hun voordeel. 

Destructieve onderzoekmethodes: kerfslagproef, trekproef, buigproef, macro-onderzoek en hardheidsmetingen.

Het in oktober 2021 gestarte Laszlo biedt bedrijven een gedegen totaalondersteuning wanneer tijdens een project rond het water laswerken verricht moeten worden. Dat doet het bureau volledig op onafhankelijke basis en altijd met de NEN-EN 1090-2 als uitgangspunt. “De norm formuleert de eisen die gelden rondom het vervaardigen van staalconstructies”, aldus directeur/eigenaar Bertran Rijnberg. “Binnen de GWW en civiele bouw praat je dan over de bouw van onder meer kunstwerken, verankeringsconstructies van damwanden, combiwanden, buispalen en steigers. Vóór, tijdens en na de realisatie van dergelijke constructies bieden we met een uitgebreid dienstenpakket, consultancy en diverse lasser- en lasmethodekwalificaties een totaalbenadering. Zo verzorgen we onder meer las- en QC-engineering, projectondersteuning en visuele inspecties. Maar we nemen bijvoorbeeld ook bedrijfscertificeringen en documentbeoordelingen voor onze rekening.”

Een glashelder en eenduidig antwoord

Hoe steek je een project in? Bestaat er een lasplan en kloppen de lasdetails? Zijn de lassers en lasmethoden voldoende gekwalificeerd? Zomaar wat vragen waarop Laszlo een glashelder en eenduidig antwoord geeft. Het bureau voorziet ermee in een groeiende behoefte, zo vertelt Rijnberg. “Vaak ontbreekt het een bedrijf rondom laswerkzaamheden aan voldoende kennis van de materie. Maar het kan ook zijn dat er een capaciteitstekort speelt of dat de klant bij de interpretatie van normeringen behoefte heeft om eens met een echte specialist te klankborden. Wanneer er een link is met laswerk stellen we in dergelijke situaties graag onze expertise beschikbaar. Als begeleider, extern adviseur of certificerende instantie. Het kan allemaal. Vanuit de NEN-EN 1090-2 bestrijken we het gehele traject, van a tot z.” 

Over NEN-EN 1090-2

De NEN-EN 1090-2 schrijft de eisen voor de uitvoering van constructief staalwerk voor, zoals constructies of gefabriceerde onderdelen gemaakt van: 

  • warmgewalste producten van constructiestaal t/m staalsoort S700; 
  • koudgevormde onderdelen en beplating t/m staalsoort S700 (tenzij deze onder het toepassingsgebied van EN 1090-4 komen te vallen); 
  • warmvervaardigde of koudgevormde producten van austenitisch, austenitisch-ferritisch en ferritisch roestvast staal; 
  • warmvervaardigde of koudgevormde constructieve buisprofielen, met inbegrip van de standaardreeks en speciaal gemaakte gewalste producten en door middel van lassen gefabriceerde buizen.

Bron: www.nen.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.