Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Zeer complete rupsgraafmachine voor Limburgs sloopbedrijf
De DX300LC-7 is uitgerust met vele opties.

Zeer complete rupsgraafmachine voor Limburgs sloopbedrijf

Het machinepark van Sloopwerken Limburg is recent uitgebreid met een Doosan DX300LC-7 rupsgraafmachine. Een zeer complete machine met tal van extra opties. Niet alleen vanwege de multifunctionele inzet, maar vooral ook ter bevordering van het comfort van de machinist. Een gesprek met directeur Peter Wolter van Sloopwerken Limburg over de eerste ervaringen.

Peter Wolter van Sloopwerken Limburg.

Sloopwerken Limburg is een jong bedrijf maar met ontzettend veel ervaring. Peter is van jongs af aan actief geweest in het familiebedrijf van zijn vader en vijf jaar geleden zijn eigen onderneming gestart. “We zijn voornamelijk actief in de totaalsloop, renovatiesloop en asbestsanering en verlenen daarnaast assistentie bij overheidsdiensten zoals de brandweer en politie”, zegt Peter. Dat laatste moet je zien als een calamiteitenservice als er sprake is van gevaarlijke situaties. We zijn dan ook 24/7 bereikbaar voor onze klanten.”

Sinds februari dit jaar is de Doosan DX300LC-7 rupsgraafmachine aan het machinepark van Sloopwerken Limburg toegevoegd.

Circulair slopen

Het machinepark van Sloopwerken Limburg groeit met de jaren. “We zijn sinds 2017 actief en beschikken inmiddels over verschillende machines, waaronder een jong gebruikte Doosan DX85R-3 midigraafmachine die we vorig jaar aan onze vloot hebben toegevoegd. Sinds februari dit jaar is daar de Doosan DX300LC-7 rupsgraafmachine bijgekomen. Gezien ons portfolio aan opdrachtgevers zijn we steeds vaker betrokken bij grotere projecten. Daarbij hechten we veel waarde aan het opwaarderen en hergebruik van materialen, het circulaire slopen. Modern materieel is daarin onmisbaar. De DX300LC-7 is met recht een krachtpatser waarmee we vrijwel elke klus kunnen klaren. Zo starten we binnenkort met de sloop van een 120-tal flatwoningen. Dan komt deze machine goed van pas.” 

Sloopwerken Limburg is voornamelijk actief in de totaalsloop, renovatiesloop en asbestsanering.

Goede ervaringen vanuit het verleden

De keuze voor Doosan was voor Peter niet moeilijk. “Vanuit het verleden hebben we vele goede ervaringen met de 300-serie. We zijn ermee vertrouwd. En daar kwam nog bij dat onze Doosan-dealer de machine relatief snel kon leveren.” Wel heeft Peter de nodige opties ‘aangevinkt’. De machine heeft standaard een extra lang bereik tot wel 17,5 meter en is uitgerust met een verzwaarde giek, gebogen pantserglas, een spijlenrek op het voor- en bovenraam, een Wiejelo Equipment centrale vetsmering en een Freshfilter-overdruksysteem voor de cabine. Een RVS-klompensteun en een treeplank over de volledige zijkant verbeteren tot slot het comfort voor de machinist.

De DX300LC-7 is een veelzijdige machine die zich heel intuïtief laat bedienen.

Goed serviceapparaat

Peter is lovend over de eerste ervaringen met de nieuwe rupsgraafmachine. “Het is een veelzijdige machine die zich heel intuïtief laat bedienen.” Ook over het contact met de Doosan-dealer is hij uiterst tevreden. “Ze hebben eerder al de aanschaf van de DX85R-3 mee begeleid en dat verliep vlekkeloos. We weten bovendien uit het verleden dat het serviceapparaat goed is en dat geeft vertrouwen, belangrijk voor de kwaliteit die we nastreven voor onze klanten en de continuïteit van ons bedrijf.” De oudste zoon van Peter maakt namelijk langzaam zijn intrede in het bedrijf en leert op verschillende fronten de kneepjes van het vak zodat hij later het stokje kan overnemen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.