Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Zeefwerkzaamheden: van munitie uitzeven tot het scheiden van zilverpapiertjes op flessenhalzen
Met de zeefinstallaties kan, afhankelijk van het materiaal, tot 300 kuub per uur verwerkt worden.

Zeefwerkzaamheden: van munitie uitzeven tot het scheiden van zilverpapiertjes op flessenhalzen

Wie verantwoordelijk is voor de planning in de grond- weg- of waterbouw, weet dat het huren van een zeefinstallatie vaak een kwelling is. Zo ook Rien van Laarhoven, eigenaar van Zeefverhuur.nl. Jarenlang werkte hij als uitvoerder: “Een kraan of enkele vrachtauto’s huren was geen probleem. Even bellen en het was geregeld. Maar had ik een zeefmachine nodig, dan moest ik daar enorm lang op wachten. Dit was voor mij een van de redenen om in 2005 zelf een verhuurbedrijf te beginnen.”  

Inmiddels heeft het bedrijf voor elke situatie een passende oplossing en een vaste klantenkring opgebouwd. De zeefinstallaties worden onder meer ingezet voor hergebruik van asfalt, het scheiden van gestort bouwafval en het zeven van verontreinigde biomassa.

Voordeel huren

“Het huren van een schudzeefmachine of trommelzeven is netto vaak voordeliger dan er eentje aanschaffen. Mede door de onderhouds- en reparatiekosten. Bovendien hebben veel bedrijven last van een tekort aan personeel om deze werkzaamheden te verrichten. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om bij ons een machinist in te huren.”

Het huren van een zeefinstallatie is een interessante optie en voor veel klanten ook de meest logische.

Veel mogelijk

“Mensen hebben meestal geen idee wat er allemaal mogelijk is. Een tijdje geleden werd ik gebeld door een firma die met de hand medicijnflesjes uit de bijbehorende plastic doosjes schudde. Tot iemand van hen dacht: misschien is daar wel een machine voor. Zo kwamen ze bij mij uit en nu wordt dit tijdrovende werk door een van onze machines uitgevoerd.” Ook werd Rien onlangs benaderd door een ondernemer met een grote partij kapotte wijnflessen. Aan de flessenhalzen zaten restjes zilverpapier die hij van het glas wilde scheiden. “Ik adviseerde een van onze trommelzeven en daarmee was het klusje
zo geklaard.”

Schietbaan van Defensie

Ook verhuurt Zeefmachine.nl een zeefinstallatie aan het ministerie van Defensie: “De munitie moet uit de grond van hun schietbaan gezeefd worden. Boven deze baan bevindt zich echter een constructie van horizontale balken die voorkomt dat de kogels buiten de baan belanden. Hier kunnen enkel kleine machines onderdoor en daarom lieten ze voorheen eerst een kleine graafmachine de grond afgraven om vervolgens op een andere plek de grond te zeven. Tegenwoordig huren ze bij mij een kleine zeefmachine die precies onder deze constructie past.” 

Elektrische zeefinstallatie

Vanuit zijn eigen ervaring als uitvoerder, weet Rien wat belangrijk is bij machinehuur. “Betrouwbaarheid is een belangrijke factor. Daarom zorgen wij dat onze machines in goede staat verkeren en zijn er nagenoeg nooit problemen. Mocht er onverwacht toch een storing optreden, dan zitten we binnen een uur in de auto, op weg naar de locatie.” Passend bij de energietransitie, heeft Zeefverhuur.nl ook enkele zeefinstallaties in haar assortiment die elektrisch worden aangedreven.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.