Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Zakbaken op afstand monitoren
Alleen al op de Markermeerdijken groeit het aantal zakbaken de komende jaren tot meer dan 1.200 stuks.

Zakbaken op afstand monitoren

Het wekelijks inmeten van zakbaken door landmeters is een eentonige maar bovenal tijdrovende aangelegenheid. Alleen al op de Markermeerdijken groeit het aantal zakbaken de komende jaren tot meer dan 1.200 stuks. DeltaIoT weet voor de Alliantie Markermeerdijken een gigantische besparing te realiseren met de innovatieve DeltaCube. 

Met behulp van de DeltaCube worden zakbaakmetingen op afstand automatisch ingewonnen, verwerkt en doorgezet naar ons online platform, legt Camiel Duijts van DeltaIoT uit. “Het online platform bestaat uit een overzichtelijk dashboard met de DeltaCube metingen en een ‘device management sectie’ om het systeem in te regelen. Onze database is voorzien van een API-interface zodat de meetdata ook door systemen van derden kan worden opgehaald.” DeltaIoT ontwerpt innovatieve sensoroplossingen met de focus op geodetische en geotechnische vraagstukken. “Ons team bestaat onder andere uit embedded hard- en software-ingenieurs gespecialiseerd in IoT, in combinatie met ervaren geodetische ingenieurs en projectleiders.”

Met behulp van de DeltaCube worden zakbaakmetingen op afstand automatisch ingewonnen, verwerkt en doorgezet naar ons online platform.

Autonoom en zelfvoorzienend

Zakbaken worden toegepast bij alle grote infrastructurele werken om de inklinking van het maaiveld te meten bij voorbelasting. Duijts: “Recent werden de voetplaat van de zakbaak alsmede de hoogte van het zandpakket ter plaatste gemeten door een landmeter. Met de DeltaCube hebben wij een systeem ontwikkeld dat deze werkzaamheden volledig automatiseert. De DeltaCube wordt bovenop een zakbaak bevestigd. Het systeem is uitgerust met een betaalbare precisie GPS-sensor die op enkele millimeters nauwkeurig de horizontale en verticale verplaatsingen kan bepalen in het RD- & NAP-coördinatenstelsel. Tevens is er een afstandssensor om ook de hoogte en dikte van het aangebrachte zandpakket te bepalen. Wekelijks wordt de DeltaCube twee keer een aantal minuten ingeschakeld voor een meting. De DeltaCube is voorzien van rondom (drie zijden) geplaatste zonnecellen en daarmee autonoom en zelfvoorzienend, ongeacht in welke windrichting deze wordt geïnstalleerd.”

Behalve voor zakbaken voorziet Duijts een veel breder toepassingsgebied van de DeltaCube. “Ook voor deformatiemetingen zoals Structural Health Monitoring of calamiteitenmonitoring in de infrastructuur is de dienst uitermate betrouwbaar en betaalbaar.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.