Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Yanmar maakt metamorfose compleet met premiumrode kleurstelling

Yanmar maakt metamorfose compleet met premiumrode kleurstelling

Nieuwe ViO-generatie klopt stevig op de deur

Yanmar’s doelstelling om producten constant te verbeteren leidde vorig jaar al tot drie nieuwe SV-modellen. Dit jaar is het de beurt aan de binnendraaiers en de 1,7-tons ViO17 neemt daarbij het voortouw. Zijn driecilinder Stage V dieselmotor genereert veel vermogen bij een laag verbruik.

De in breedte verstelbare onderwagen maakt Yanmar’s nieuwste ViO-model zeer stabiel en daardoor flexibel inzetbaar in moeilijk terrein.

Yanmar Construction Equipment noemt de ViO17 “de meest compacte machine in zijn soort”, die dankzij zijn robuuste monoblokchassis en variabele onderwagen tevens zowel de smalste (950 mm) als de breedste (1.280 mm) kan zijn en daardoor ook de meest stabiele is. Die stabiliteit en flexibiliteit op moeilijk terrein is nog verder te vergroten doordat de machinist kan kiezen voor een extra contragewicht van 83 kg. Voor een ruimer werkbereik heeft de ViO17 een verlengde graafarm als optie en dat maakt deze machine extra aantrekkelijk voor grondnivellering en infrastructurele projecten, maar ook voor landschapsarchitectuur of stadsvernieuwing.

Krachtige Stage V motor

De binnendraaier wordt aangedreven door een Stage V-conforme driecilinder dieselmotor met directe inspuiting. Het is de 3TNV70-XBV uit de veelgeprezen TNV-serie. Het resultaat is volgens Yanmar een “indrukwekkend vermogen en een ongeëvenaarde controle” en de constructeur zet daarmee de norm voor prestaties, productiviteit en toonaangevende capaciteiten.

Door gebruik te maken van de modernste motortechnologie profiteren bestuurders van een laag brandstofverbruik, maximale efficiëntie en minimale emissies. Tegelijkertijd is de nieuwe generatie niet alleen zeer duurzaam en betrouwbaar, maar ook verrassend eenvoudig te onderhouden dankzij de afneembare zijpanelen. Voor maximale veiligheid zijn de accu en zekeringenkasten ondergebracht in een afsluitbaar compartiment onder de bestuurdersstoel.

Hoge prestaties

Met een graafkracht van 9,6/16,1 kN (korte arm/bok), een trekkracht van 16,9 kN (eerste snelheid) en twee rijsnelheden (2,1 of 4,3 km/u), zet de ViO17 de standaard in prestaties voor compacte graafmachines, aldus de fabrikant. De maximale graafdiepte van de binnendraaier ligt op 2.200 mm. Dankzij het hydraulisch ViPPS-systeem met drie pompen, zowel een dubbele zuigerpomp als een tandwielpomp, levert de ViO17 een maximaal hydraulisch debiet van 48,4 l/min en maximaal 210 bar werkdruk. Bovendien is zowel de derde (standaard) als vierde (optionele) hydraulische leiding uitgerust met proportionele bedieningselementen. Voor een soepele en eenvoudige bediening is het hydraulisch systeem uit te breiden met potentiometers.

De ViO17 is geschikt voor vrijwel elke toepassing en daarom leverbaar met een breed scala aan optionele extra’s en in de fabriek gemonteerde aanbouwdelen: van mechanische en hydraulische snelkoppelingen tot graafbakken, slotenreinigingsbakken, rippers, breekhamers…

Aandacht voor machinist

Yanmar geeft bij alle graafmachine prioriteit aan comfort en praktische bruikbaarheid. Voor een maximale productiviteit hebben de cabines een ergonomische indeling met een volledig verstelbare geveerde stoel, 360 graden zicht rondom op het werkterrein en niet te vergeten de perfect geplaatste joysticks. Grote optionele rijpedalen zorgen voor nog meer comfort, terwijl drie bodemrollen zorgen voor een soepele rit. De cabine is uitgevoerd met een gemakkelijk toegankelijke ROPS-, TOPS- en FOPS-gecertificeerde kap.

Zijn transportgewicht bedraagt nog geen 1.700 kg, waardoor de ViO17 gemakkelijk samen met bakken of een licht uitrustingsstuk op een standaard aanhangwagen kan worden meegenomen. Dankzij vier bevestigingspunten op de rupsbanden is de minigraver snel en eenvoudig vast te zetten.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.