Platform over civiele techniek & infrastructuur
Jaarboek

WSP levert de vakmensen aan tafel

Hoogwater bij Rossum. (Beeld: Koen Mol)

Tekst | Jan Mol

Beeld | De Fotoloods/Koen Mol

14 december 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Stel je eens voor dat je een advies- en ingenieursbureau aan je zijde hebt, dat beschikt over een wereldwijd netwerk van specialisten? Een bedrijf dat vooral gedreven wordt door maximale betrokkenheid als het gaat om toekomstbestendig ontwerpen. Dat bedrijf is er.  WSP ontwikkelt innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen. Business development manager Frans-Jan Willemen neemt ons mee in de wereld van WSP.

Bottom-up werken

“Wij zijn een organisatie die het liefst vanuit de inhoud betrokken is. Ons bureau maakt berekeningen, geeft advies en levert consultancy. Kortom, wij leveren echte experts aan tafel. Omdat we zelf uit een uitvoerend werkveld komen, snappen we de manier van communiceren en de behoeften van onze klanten als geen ander. Onlangs hebben we de vakgroep strategisch advies in het leven geroepen, met een econoom aan het roer. Met ingang van november beschikken we over contract- en projectmanagement als nieuwe dienstverlening. Door onze achtergrond praten we op niveau mee over natte waterbouw, infra, bouw, milieu en energie. Voor de GWW zitten we dus in de hele kolom”, schetst Willemen.

Business development manager Frans-Jan Willemen. (Beeld: De Fotoloods)

Globale denktank

WSP is een mondiale speler met in elk land vestigingen waar expertise aanwezig is binnen alle disciplines. “Dat levert een enorme reken- en denkkracht op”, vervolgt Willemen. “We groeien elke dag en maken daarbij gebruik van de kruisbestuiving die plaatsvindt binnen ons eigen netwerk. Dat zie je bijvoorbeeld terug aan onze betrokkenheid bij digitalisering. We gebruiken data van projecten die overal ter wereld plaatsvinden en zetten deze in bij nieuwe projecten. Dat zorgt voor een enorme dynamiek, die ook echt nodig is in een wereld waarin de snelheid van veranderingen almaar toeneemt. Ook op het maatschappelijke vlak. Laat dat laatste nu een stokpaardje van ons zijn. We zetten maximaal in op maatschappelijke thema’s en hebben over belangrijke zaken een mening. Met onze kennis willen we het maatschappelijk belang dienen. Die waarden en normen zie je terug in onze projecten.”

WSP komen we in Nederland dan ook overal tegen. Zoals dit jaar, bij de watersnoodramp in Limburg, waar de medewerkers van WSP werden betrokken bij het zoeken naar oplossingen. WSP heeft ook SROK contracten lopen met Rijkswaterstaat en onderzoekt en adviseert op het gebied van PFAS, stikstof et cetera. “Als het gaat om renoveren, vervangen, circulair werken en recycling, dan geldt: samenwerken is alles, net zoals betrokken zijn. Dat begint bij onze medewerkers en dat dragen we graag over op onze klanten. We staan samen voor de uitdaging een toekomstbestendige samenleving te bouwen”, zegt Willemen tot besluit.       

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht