HydroPoint

WILO SE - Chairman of the Executive Board

01:04
30-08-2018

Wilo investeert in HydroPoint

Technologiespecialist Wilo investeert in HydroPoint Data Systems, Inc., een startup uit Petaluma, California. HydroPoint werd opgericht in 2002 en is marktleider op het gebied van intelligente oplossingen voor waterbeheer. Het bedrijf focust zich op duurzame waterbesparingen in openbare omgevingen, overheidsgebouwen en onderwijsinstellingen.  

Als onderdeel van een venture-capital investering verwerft Wilo aandelen in Hydropoint. Een minderheid-aandeelhoudersovereenkomst werd eerder dit jaar getekend. “De investering is een belangrijke bouwsteen voor onze voortdurende oriëntatie op intelligente systeemoplossingen”, aldus Oliver Hermes, CEO van de Wilo Group. HydroPoint biedt intelligente technologieën voor watergebruik en -voorziening in stedelijke infrastructuren en gebouwen. Het ‘HydroPoint 360º Smart Water Management Platform’ herkent mogelijke besparingen en voorziet in waterverbruiksgegevens en weersanalyses.

Ontwikkelingen van nieuwe markten
“Wilo en HydroPoint bieden samen een breed repertoire technologieën, netwerk-faciliteiten en expertise voor de toekomst. Met deze investering zetten we een volgende stap in kennisverbreding als leverancier van maatwerkoplossingen die intelligentie combineren met efficiëntie. Het stelt ons in staat om onze werk-terreinen te verbreden”, licht Oliver Hermes toe. Wincubator in Berlijn beheert de investering voor Wilo. Deze externe denktank van de Wilo Group werd in november 2016 opgericht en identificeert strategische groeimogelijkheden in het digitale tijdperk. Chris Spain, CEO van HydroPoint verwelkomt het nieuwe partnership: “We zijn trots dat we Wilo als strategische investeerder aan ons hebben gebonden. We kennen het bedrijf als een betrokken en innovatieve pionier in de pompindustrie en verheugen ons dan ook op de samenwerking.”

Intelligente connectiviteit om steden leefbaar te houden
“Wereldwijd neemt de verstedelijking progressief toe waardoor steden steeds verder groeien en samengaan in zogenaamde ‘Smart Urban Areas’,” licht Oliver Hermes toe. “Door deze steden op een intelligente manier met elkaar te verbinden, blijven ze niet alleen leefbaar, maar kan er ook worden bespaard op grondstoffen. Dat is één van de grootste uitdagingen waar we voor staan. Die uitdagingen willen we aangaan met intelligente systeemoplossingen.” Alleen in 2017 al bespaarden de HydroPoint-oplossingen meer dan 75 miljoen liter water.

www.wilo.nl

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom civiele techniek & infrastructuur

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

SOMA BedrijfsopleidingenGeoptex