Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Wij zijn klaar voor de toekomst dankzij onze nieuwe compacte funderingsmachines
INPIEQ boorstelling, grout unit en elektrisch aggregaat.

Wij zijn klaar voor de toekomst dankzij onze nieuwe compacte funderingsmachines

Deze machines zijn ontwikkeld met oog voor mens en milieu, duurzaam en gebruiksvriendelijk. We hebben het over INPIEQ.

“De nieuwe compacte grout meng- en pompunit type IGP en de hydraulische funderingsmachine zijn minder milieubelastend dankzij de elektrische aandrijving. Daarnaast zijn ze uiterst gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden. Voor de juiste aansturing en monitoring zijn de machines voorzien van het INPIEQ DLS Registratie Systeem”, aldus INPIEQ-directeur Frank van Deursen.

Perfect voor funderings-werkzaamheden in kleine ruimtes

De nieuwe machines zijn speciaal ontwikkeld voor Brefu Funderingstechnieken BV uit Breda, die voor funderingsherstelwerkzaamheden op zoek was naar een compacte en flexibele boorstelling, grout unit en elektrisch aggregaat. “De machines van INPIEQ zijn helemaal afgestemd op onze wensen en voldoen aan alle verwachtingen. Dankzij het ingebouwde DLS Registratie Systeem zijn we helemaal klaar voor de toekomst. Het systeem meet en registreert met hoge nauwkeurigheid alle gegevens van de gemaakte paal en stuurt het naar de computer zodat wij de klant van een compleet rapport kunnen voorzien”, vertelt Raymond Roks, directeur bij Brefu.

Compacte volautomatische grout meng- en pompunit

Deze volledig elektrisch hydraulische grout meng- en pompunit type IGP wordt elektrisch aangedreven. Voorzien van een mengunit die het mengsel automatisch mengt en vervolgens verplaatst naar het reservoir, totdat het verpompt kan worden naar de boorstelling. Deze machine is voorzien van druk- en flowregelaars. Hierdoor wordt de verpompte druk nooit hoger dan de vooraf ingestelde waarde en beschikt de machine over de maximale flow- en pompsnelheid. Gedurende dit proces worden gegevens zoals het verbruik van cement en water, pomp flow, werkdruk en verpompt volume met hoge nauwkeurigheid gemeten, duidelijk weergegeven op het display en opgeslagen in het INPIEQ Registratie Systeem. Deze data wordt via USB of draadloos verzonden naar de computer. De unit is via het duidelijke bedieningspaneel te bedienen en via een afstandsbediening aan te sturen.

Compacte hydraulische funderingsmachine

Een compacte, lichtgewicht maar zeer krachtige machine die het mogelijk maakt om schroefinjectiepalen te vervaardigen op plaatsen waar de ruimte en hoogte beperkt is. De funderingsmachine is voorzien van een boormotor tot 20 kNm. Het formaat en gewicht zorgt ervoor dat de machine eenvoudig te vervoeren is en door de unieke bouw is het ook nog eens mogelijk om in verschillende ruimtes aan de slag te gaan.  

Deze machine wordt geleverd met een elektrisch aggregaat op rupsen die voorzien is van twee elektromotoren waardoor men met zowel een 32A als een 63A connector de machine kan aansturen. Verder is het mogelijk om de machine aan te drijven via een speciale accu aangedreven hydraulische unit. 

Maatwerk

Raymond: “INPIEQ is een fijne partner met echt verstand van zaken. Het persoonlijke contact met Frank heeft ervoor gezorgd dat we een prachtig stukje maatwerk gekregen hebben dat perfect aansluit op onze wensen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.