Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Wij zijn importeur van de ongeëvenaarde Prinoth Panther rupsdumpers

PRINOTH_PANTHER_T14R_New_Generation_2021
Met zijn hoge mate van bedieningscomfort komt de rupsdumper tegemoet aan de veelal hoge eisen van Nederlandse bestuurders.

Tekst | Pieter de Mos

Beeld | Firma Beel / Prinoth Panther

17 september 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Al sinds enkele jaren is Firma Beel importeur van Prinoth Vehicles in Nederland. Op MATEXPO zijn daarvan op Stand A15 de Prinoth Panther rupsdumpers te zien.

Voor de gekende rupsdumpers van het merk Prinoth is Firma Beel invoerder voor zowel België als Nederland. “Met onze exclusieve onderwagen- en rupstechnologieën, de hoogste snelheden, het hoogste laadvermogen en het hoogste veiligheidsniveau, bieden wij de meest productieve rupsdragers op de markt.”

De Prinoth Panthers zijn als rupsdumpers ideaal voor terreinen met een slechte draagkracht, want ze bieden een zeer lage bodemdruk. De rupsonderstellen van de Prinoth Panther-serie bieden een effectieve en ongeëvenaarde mate van bodemaanpassing. Of de ondergrond nu bestaat uit modder, stenen, rotsen, water of sneeuw, aan de Panther zal het niet liggen, daarop kan men altijd vertrouwen. Doordat gebruik wordt gemaakt van brede rubberen tracks met een zigzag-patroon voor een optimale tractie, zijn deze rupsdumpers vooral stabiel en tegelijk bodemsparend. Hellingen en taluds tot 31 graden hellingshoek kan de Panther probleemloos aan. Omdat hij tevens compact en wendbaar is worden de rupsdumpers graag ingezet op moeilijk bereikbare plaatsen, waar hij snel en efficiënt zijn werk doet. Daar dragen de de krachtige CAT motoren evenzeer aan bij.

De Prinoth Panther T14R heeft een laadvermogen van 13.200 kg. Deze roterende dumper met rubberen rupsbanden stelt aannemers in staat om te werken in krappe, kwetsbare gebieden waar andere voertuigen geen toegang hebben.

Hoge mate van bedieningscomfort 

Het chassis van de Panther rupsdumpers is geïnspireerd door een vrachtwagenchassis, wat veel voordelen heeft in diverse opbouwen. De cabine is ROPS-gecertificeerd. De combinatie van stuurwiel en pedalen biedt de bestuurder het beste comfort. Door geen joystick maar stuurwiel te gebruiken blijkt de Prinoth Panther veel intuïtiever te bedienen dan andere rupsdumpers. Met zijn hoge mate van bedieningscomfort komt de rupsdumper tegemoet aan de veelal hoge eisen van Nederlandse bestuurders.

De Panther-series gaan van een T6 tot T22, dit wil zeggen van 6 tot 21 ton laadvermogen. Er zijn ook diverse roterende modellen te verkrijgen, dit met 360 graden draaiende bovenbouw, zodat de machinist steeds in de rijrichting kijkt. Dat verbetert de nuttige werktijd en prestaties. 

Octrooi voor richtingsreset

De Prinoth Panther T14R heeft een laadvermogen van 13.200 kg. Deze roterende dumper met rubberen rupsbanden stelt aannemers in staat om te werken in krappe, kwetsbare gebieden waar andere voertuigen geen toegang hebben. Het algemene ontwerp van de T14R biedt onbelemmerd zicht vanuit de cabine voor meer veiligheid voor machinisten en andere werklieden op het werkterrein.

De T14R biedt een innovatie van Prinoth waarvoor octrooi is aangevraagd: de zogenaamde richtingsreset. Daarmee kan de bestuurder in wezen de uitlijning van het bovenste en onderste deel van het voertuig (van voor naar achter) resetten door eenvoudig op een knop te drukken, zodat het bovenste deel van het voertuig continu kan draaien, onafhankelijk van het onderstel.

De motorisatie van de Prinoth Panther is onlangs aangepast naar de Stage V emissienormen. Intussen rijden er ook hiervan al verschillende rond in België en Nederland. Tevens zijn er op het onderstel van de Prinoth Panthers diverse opbouwmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een strooieropbouw voor grondstabilisatie, pijpleiding, boorinstallaties, enzovoort     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%