Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Wij zetten ons in om Nederland veilig te houden’ 
Mans Damen, gastspreker Erben Wennemars en Jo Anne Damen in gesprek tijdens de A-Quin-relatiedag. (Beeld: YOURS Media productions)

‘Wij zetten ons in om Nederland veilig te houden’ 

In Nederland worstelen veel opdrachtgevers zoals aannemers en projectontwikkelaars met slinkende budgetten, ze hebben onvoldoende expertise in huis of het ontbreekt hen aan tijd en mankracht. Algemeen directeur Mans Damen van inspectie- en adviesbureau A-Quin: “Wij helpen om hen te laten voldoen aan hun wettelijke zorgplicht, waardoor bruggen, gebouwen en kunstwerken veilig zijn en blijven. Elke dag zetten we ons beste beentje voor om onze opdrachtgevers van betrouwbaar en degelijk advies te voorzien. En de vraag naar onze werkzaamheden zal de komende jaren alleen maar toenemen.” 

Damen: “Wij richten ons in Nederland op de inspecties en het advies- en assetmanagement in de disciplines elektro, werktuigbouw en civiel. Op dit moment worden er heel veel NEN3140 inspecties uitgevoerd, zoals werktuigbouwkundige onderzoeken op bruggen in de gemeente Amsterdam. Met assetmanagement brengen wij de staat van bruggen in kaart, zoals nu gebeurt op de Botlekbrug, een hefbrug voor weg- en spoorverkeer over de Oude Maas in het Rotterdams havengebied.” 

Damen, eveneens installatieverantwoordelijke bij gemeente Lansingerland in Zuid-Holland, werd in 2008 benaderd door Hofman Inspectie & Instandhouding om een geheel nieuw inspectiebureau op te starten. “Een bureau dat op onafhankelijke wijze de staat van objecten, installaties en kunstwerken in kaart brengt. Daar heb ik even goed over nagedacht en vervolgens ben ik deze uitdaging aangegaan. En met succes, want onlangs vierden we ons 12,5 jarig jubileum in de vorm van een relatiedag.” 

Succesvol assetmanagement van A-Quin in het Rotterdams havengebied: de Botlekbrug.

A-Quin staat ook voor openheid en kwaliteit. “Wij gaan graag het gesprek aan met onze opdrachtgevers, waarbij wij niet alleen zeggen hoe het moet, maar vooral luisteren naar hun wensen en behoeften. We pakken het samen op en maken daarbij duidelijke afspraken. Door deze wisselwerking ontstaat echt maatwerk waardoor wij flexibel kunnen meebewegen. Altijd met oog voor kwaliteit en daarom ben ik zo trots op onze club van specialisten.”

“We staan voor een enorme opgave de komende jaren, want we weten dat heel veel objecten en kunstwerken allemaal net na de oorlog zijn gebouwd en deze behoeven onderhoud of renovatie of zelfs vervanging. Hierover komen veel vragen binnen als het gaat om de disciplines elektro, werktuigbouw, civiel en assetmanagement. Dat zijn exact onze raakvlakken waarbij wij onderzoeken, inspecteren en adviseren. En het liefst in een vroeg stadium, zodat de kosten zo laag mogelijk blijven. Samen lossen we het op.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.