Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
“Wij maken geodata  inzichtelijk”

“Wij maken geodata inzichtelijk”

Ieder bedrijf dat werkt in opdracht van Rijkswaterstaat, ontkomt niet aan hun strikte voorwaarden waar data aan moet voldoen. Kragten is al ruim twintig jaar betrokken bij projecten van RWS en weet als geen ander wat die vereisten zijn. Dat maakt Kragten bij uitstek dé partner om een project probleemloos te laten verlopen en af te ronden. 

Een kijkje op de website van Kragten leert dat het bedrijf van zeer veel markten thuis is. Projecten variëren van het ontwerp van Safaripark Beekse Bergen en de eerste C2C rotonde in Nederland tot bodemdaling in Den Haag en shapefiles voor de GIS-database Garantiebank. “Wij doen inderdaad veel”, beaamt Peter van de Ven, senior-adviseur Geo-informatie. “Zelf maak ik onderdeel uit van de vakgroep Geo-informatie. Wij houden ons bezig met het inwinnen van data, maken er werkbare analyses van en geven dat weer in diverse presentatievormen aan de klant. Met name dat laatste wordt steeds belangrijker. Wil de klant de data als een te bewerken tekening, pdf of in een online omgeving zichtbaar hebben? Wij ontwikkelen viewers, online omgevingen, waarin de klant real-time kan meekijken wat de stand van zaken is maar ook hoe het eindproduct wordt.” 

Onder de grond is het vaak een wirwar van kabels en leidingen.

Op de millimeter nauwkeurig

Kragten is betrokken bij tal van landmeetkundige projecten van uiteenlopende opdrachtgevers. Zoals het meten en rapporteren van de (doorvaart)hoogten van alle bruggen en viaducten van RWS. Ook voert zij deformatiemetingen uit om de constructiestaat van een brug te bepalen. Tom Wesselink, Vakgroephoofd GeoDatamanagement, legt uit hoe. “Bij metingen werken we met vliegtuigen, drones en landmeters. In dit voorbeeld voeren landmeters met de modernste apparatuur de metingen uit omdat het op de millimeter nauwkeurig moet zijn. De data zetten wij vervolgens om naar leesbare tekeningen en rapportages.”

Kabel- en leidingsleuven in 3D

Haar expertise zet Kragten ook in om plekken waar gegraven wordt in 3D weer te geven. “Onder de grond is het vaak een wirwar van kabels en leidingen. Een sleuf die gegraven wordt, moet veelal ook weer snel dicht om verkeershinder te beperken. Het is dan heel handig als je een 3D model hebt van die sleuf. Aan de hand van een video-opname gemaakt met een smartphone, kunnen wij de beelden omzetten naar 3D. Dat maakt heel inzichtelijk wat er allemaal onder de grond zit.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen we je helpen met zoeken?