Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Wij leveren een uitgebreid assortiment aan stalen buismateriaal’
Buizen voor de nieuwe dakconstructie van het AZ Stadion.

‘Wij leveren een uitgebreid assortiment aan stalen buismateriaal’

Distributiecentra, wegportalen voor anwb-borden, vangrails, palen en lichtmasten langs snelwegen. Theo Makkenze, business unitmanager van de afdeling Civil Engineering and Constructions bij P. van Leeuwen Jr’s Buizenhandel: “Kijk om je heen en je ziet overal stalen buizen. Wij leveren stalen buizen en kokerprofielen aan klanten die daar bijvoorbeeld distributiecentra, stadions en kantoren mee bouwen, maar leveren eveneens aan bedrijven in de infrastructuur die er bijvoorbeeld ankers van maken voor kademuren of damwanden waarmee tunnels en bruggen op hun plek blijven.”

Van Leeuwen Buizen heeft een rijke geschiedenis die terug gaat naar het jaar 1924. Makkenze: “Op de afdeling Civil Engineering and Constructions leveren we stalen buizen, fitting- en en flenzen aan diverse marktsegmenten. Aan staalconstructiebedrijven die er bijvoorbeeld distributiecentra, stationsoverkappingen en sportstadions mee bouwen. Aan installatiebedrijven die er CV- of HVAC-installaties van maken. We leveren stalen buizen voor de constructie en de verwarming van kassen, maar ook voor de bouw van schepen. Met een behoorlijke voorraad van 30.000 tot 35.000 ton aan stalen buisproducten hebben wij een uitgebreid assortiment dat snel beschikbaar is.” 

Piet van Leeuwen is de oprichter van het bedrijf en inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Makkenze: “En ook de vierde generatie is inmiddels aan boord. Wij leveren hoofdzakelijk koolstofstalen buizen en duplex en superduplex roestvrijstalen buizen. Behalve aan de staalconstructie markt en infrastructuur leveren we ook aan de olie- en gasmarkt, de werktuigbouw, transportmiddelenindustrie en de automotive branche. Kortom; we leveren wereldwijd en voor uiteenlopende toepassingen.” 

Als de staalconstructeur en zijn opdrachtgever een deal hebben komt Van Leeuwen Buizen in beeld. Makkenze: “Dan komt de vraag op de markt en mogen wij vaak leveren. Maar toch zouden we graag eerder aan tafel willen, want juist dan kunnen we adviseren over beschikbaarheid, kwaliteit en afmetingen. Wij kennen de staalmarkt goed en weten alles over prijsbepalende factoren als omloopsnelheid en verkrijgbaarheid. We denken en praten graag mee.” 

Kantoor en magazijnen van Van Leeuwen Buizen in Zwijndrecht.

Duurzaamheid

Makkenze: “Wij hebben wereldwijd een voorraad van meer dan 150.000 ton en hebben goede contacten met walserijen. Door ons hoog inkoopvolume zijn wij voor veel walserijen een belangrijke partner. Zij zijn bereid met ons mee te denken over het optimaliseren van de distributieketen, om die zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken. Wij gaan ook niet met elke fabriek in zee. Het liefst doen wij zaken met Europese fabrieken, om de transportkosten zo laag mogelijk te houden. Ook kijken we of de fabrieken maatregelen nemen voor duurzaamheid en beperking van CO2-uitstoot. Daarnaast kopen we alleen bij leveranciers die voldoen aan onze specificaties en houden we audits om dat te controleren. Omdat wij als buizenspecialist de inkoopmarkt zo goed kennen, maken wij de mogelijkheden in het oerwoud van staalleveranciers overzichtelijk voor onze klanten. Dat is onze kracht.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.