Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Wij gaan voor duurzaam’
Voor het bestraten van perrons ontwikkelde Van Ooijen Gouda een vacuümklem op een aangepaste spoorkraan (oftewel krol).

‘Wij gaan voor duurzaam’

Van Ooijen Gouda BV is gespecialiseerd in wegenbouw en railinfra. De bak kennis en ervaring die het bedrijf met zich meebrengt komt niet uit de lucht vallen. Van Ooijen Gouda is enkele generaties van vader op zoon overgegaan, waarbij de kennis werd overgedragen aan de nieuwe garde. Van oorsprong een familiebedrijf, waar zelfs nu nog familieleden werken.

Wegenbouw en railinfra

Asfalteren en perrons bouwen kunnen we als de beste. Maar we doen daar ook nog veel andere werkzaamheden omheen. Denk aan bestrating, terreinen bouwrijp maken, fietsenstallingen plaatsen en perronoutillage aanbrengen. Dit alles doen wij onder strikte eisen op gebied van veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Waar veiligheid en kwaliteit altijd al een belangrijk onderdeel van onze werkdagen waren, is duurzaamheid een opkomende trend waar wij graag op inspelen. Niet alleen omdat we dat willen, maar omdat we vinden dat het moet.

Duurzaamheid 

Duurzaamheid is een breed begrip, er valt van alles onder. Denk aan duurzame energie, minder CO2-uitstoot, innovatie, circulariteit en meer. Bij Van Ooijen Gouda kijken we momenteel waar we stappen kunnen zetten op gebied van duurzaamheid. Enkele van deze stappen zijn al gezet! Zo hebben we een elektrische heftruck en klein elektrisch materieel aangeschaft en is het pand voorzien van LED-verlichting. 

Sinds vorig jaar beschikt Van Ooijen Gouda over een CO2-neutrale keet.

Circulaire straatstenen

Als één van de eerste aannemers in de railinfra gebruikte Van Ooijen Gouda circulaire straatstenen voor het bestraten van station Oosterbeek. Meer dan 85 procent van de tegels bestaat uit hergebruikt granulaat van gebroken betonpuin. Deze stenen zijn in samenwerking met de Nederlandse Inkoopcombinatie wegenbouw (NiCW) ontwikkeld.

Bestraten met vacuümklem

Voor het bestraten van perrons ontwikkelde Van Ooijen Gouda een nieuwe manier. Namelijk een vacuümklem op een aangepaste spoorkraan (oftewel krol). Hierdoor kan het werk machinaal uitgevoerd worden, zelfs de eerste meter vanaf de keerwand. Doordat we niet vanaf het perron zelf bestraten maar vanaf het spoor, is de kans op beschadiging en spoorvorming minimaal. Het vergt wel wat overleg met de leverancier. Maar, gebeurt dit goed dan is deze methode sneller dan traditioneel straatwerk. En, Arbotechnisch gezien ook nog eens beter. Hierdoor stijgt de duurzame inzetbaarheid van onze collega’s.

CO2-neutrale keet

Sinds vorig jaar beschikt Van Ooijen Gouda over een CO2-neutrale keet. De keet is voorzien van zonnepanelen die de stroom in de keet verzorgen. Hierdoor is het aggregaat minder nodig en verlagen we onze CO2-uitstoot. Dat is nog eens prettig pauze houden!

Educatie van collega’s

Een belangrijk onderdeel van verduurzamen is het opleiden van collega’s. Zij moeten tenslotte het werk maken. Wanneer zij het belang van duurzaamheid begrijpen, kunnen en willen zij ook verbeterpunten toepassen in hun werkdag. Van Ooijen Gouda brengt deze kennis over gedurende toolboxen maar stelt bijvoorbeeld ook posters omtrent dit onderwerp ter beschikking.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.