Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Wij bouwen bruggen tussen digitale en fysieke omgeving
Voor de uitbreiding van Heathrow Airport maakt Heathrow en haar aannemers al vanaf de eerste ontwerpcontracten voor de nieuwe landingsbaan tot aan de grondonderzoekscontracten aan toe gebruik van het contract management tool van Thinkproject. (Beeld: Heathrow Airport)

Wij bouwen bruggen tussen digitale en fysieke omgeving

Daardoor neemt de behoefte aan digitale bouwoplossingen toe. En hoewel de stap naar digitaal werken een heel logische is, is het overbruggen van de kloof tussen de digitale en fysieke omgeving soms een behoorlijke uitdaging. Thinkproject ondersteunt deze digitale transitie met strategieën, concepten en sofwareoplossingen waarbij BIM-implementatie, strategische samenwerking en informatiemanagement centraal staan.

Een ambitieus project zoals De Fehmarnbelt-tunnel, kent vele stakeholders en gebruikt de BIM-softwareplatform van Thinkproject als a single source of thruth om mensen, data en informatie met elkaar verbinden en gedurende de volledige project life cycle te ondersteunen. (Beeld: Fermern A/S)

Intelligente softwareoplossingen

Thinkproject is sinds de oprichting in 2000 uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van intelligente oplossingen voor projectsamenwerking en informatiemanagement. “Vanuit de diverse vestigingen door Europa, bedienen we onze klanten in hun eigen taal. Letterlijk én figuurlijk”, zegt Jules van der Weide, managing director bij Thinkproject. “Onze branchedeskundigen beschikken over de benodigde inhoud en expertise om de juiste adviezen, software en service op het gebied van bouwintelligentie te leveren. Ze hebben veelal een achtergrond in civiel, bouwkunde, architectuur of IT. Die kennis en ervaringen vanuit de praktijk combineren we met de expertise op IT-gebied en de intelligentie die je uit data kunt halen. Zo ontstaan nieuwe inzichten hoe je projecten beter kunt managen en hoe je vroegtijdig bij kunt sturen. Allemaal met als doel: het project naar een hoger niveau tillen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid.”

Jules van der Weide, managing director bij Thinkproject.(Beeld: Thinkproject)

Maak complexiteit weer simpel

Van der Weide benadrukt dat het daarbij belangrijk is om de complexe materie weer simpel te maken. “De software moet eenvoudig in gebruik zijn en niet te veel ballast dragen in dagelijks gebruik. Daarom is ons systeem modulair en op maat opgebouwd: van ontwerp tot ontwikkeling en beheer met alle tussenliggende bouwfases van het project. Ook is het relevant dat het systeem flexibel is en direct aangepast kan worden aan de processen van de klant en voldoet aan alle wet- en regelgeving.” Dat maakt de oplossingen van Thinkproject uniek. “Het systeem kan de gehele levenscyclus van een object ondersteunen maar is gericht op waar de gebruiker vandaag mee bezig is en uit te breiden met waar de gebruiker morgen mee aan de slag gaat.”

Een complex project zoals De Entree in Amsterdam, kan niet zonder een goede digitale infrastructuur. Max Bögl & Partners maken daarvoor gebruik van het thinkproject Common Data Environment (tpCDE). (Beeld: Max Bögl)

Common Data Environment en BIM

Als softwarehuis maakt thinkproject applicaties en platforms om de brug te slaan tussen de digitale en fysieke bouwomgeving. Daarbij spelen BIM-implementatie en Common Data Environment (CDE) een grote rol. “Informatie- en communicatievoorziening middels een workflow zorgt ervoor dat alle partners die verbonden zijn aan het project data-centric gericht kunnen werken. Wij faciliteren de project- en de bouwfase in één en leggen de focus op informatiemanagement en het samenwerken in bouwprojecten. Samenwerken kan alleen succesvol zijn met behulp van een gemeenschappelijke gegevensomgeving waarin alle projectinformatie samenkomt.” Van der Weide beseft dat de aanpak meer bekend is voor gebouwen maar geeft aan dat Thinkproject dit heeft toegespitst op infrastructurele projecten. “Daar zijn we heel ver in: zo is onze applicatie thinkproject Common Data Environment (tpCDE) in Duitsland zelfs marktleider en het feit dat we dit gecombineerd hebben met BIM-methodieken maakt ons uniek.”

Havelland Autobahn, consortium van BAM PPP met PGGM en de HABAU Group, heeft the building SMART International Award 2020 Special Mention gewonnen mede dankzij de BIM-solution van Thinkproject, aldus Thomas Tschickardt – BIM-engineer bij BAM. (Beeld: AlbrechtsBesteBilder)

Van der Weide noemt tot slot enkele prachtige projecten als De Entree, Fehmarnbelt Tunnel (D), Deutsche Bahn (D), Havellandautobahn en Heathrow Airport, waarbij Thinkproject platformen hebben geleid tot betere samenwerkingen. Veelal complexe projecten waar in Thinkproject data en kennis zijn omgezet in onmisbare assets zodat de belanghebbenden in het bouwproject op elk moment van de bouwfase konden beschikken over de juiste data en expertises binnen het project. Van der Weide: “Het is mooi dat onze oplossingen zo gecombineerd kunnen worden dat ze verschillende processen en fasen van een bouwproject kunnen ondersteunen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.