Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Wielwasinstallatie lost uitstootproblemen op
Wielwasinstallatie MobyDick ONE.

Wielwasinstallatie lost uitstootproblemen op

Vuile wegen, stof en plakkerig vuil op voertuigen zijn aan de orde van de dag op veel stortplaatsen, laadplaatsen van bulkmaterialen, containerparken, bouwwerven … FRUTIGER biedt als wereldwijde marktleider al meer dan 30 jaar een breed assortiment moderne en praktische oplossingen daarvoor aan.

Een wielwasinstallatie pakt het probleem van
vuile wegen aan 

In 1995 ontwikkelde FRUTIGER het eerste doorrijsysteem ter wereld. Met een doorrijsysteem hoeven vrachtwagens niet meer te stoppen om de banden schoon te maken. Wanneer het voertuig voorbij de lichtbarrière aan de ingang rijdt, activeert de wasinstallatie zich vanzelf. Tijdens het doorrijden reinigen de talrijke sproeiers de banden en het chassis met krachtige waterstralen. Daarbij stroomt het waswater automatisch terug in het systeem, waar het opnieuw wordt verwerkt voor de volgende wasbeurt. Een geïntegreerd schraapsysteem of een uitschepsysteem verwijdert het afgespoten slib, dat u vervolgens moeiteloos kunt afvoeren. 

Automatisch reinigen van een kiepwagen (demucking).

Demuckinginstallaties maken vuile bouwvoertuigen schoon

In tegenstelling tot een wielwasinstallatie dient een demuckinginstallatie niet om de openbare weg schoon te houden, maar om grof vuil en grove resten te verwijderen van het chassis, de onderkant en de wielen of rupsbanden van bouwvoertuigen. Een demuckinginstallatie kan rupsvoertuigen tot maximaal de grootte van een Caterpillar D11 reinigen, maar ook kiepwagens en wielladers. Een complete wasbeurt van de voorkant, de zijkant en het chassis neemt met een demuckinginstallatie amper enkele minuten in beslag. Zo kunt u de voertuigen meteen weer inzetten. Daarnaast bespaart u op hulpbronnen, ontlast u het milieu en draagt u bij aan het welzijn van iedereen op de werf. 

Stofbindingssystemen trekken stofdeeltjes doeltreffend aan 

De stofbindingssystemen van FRUTIGER werken volgens het principe van stofbinding aan minuscule waterdruppeltjes. Hoogwaardige midden- en hogedrukpompen met een druk tussen 20 en 100 bar sproeien via speciale spuitmonden een waternevel met massaal veel, hele fijne waterdruppeltjes. De haast microscopische druppeltjes zijn doeltreffender omdat ze, naast hun groter aantal en homogenere omvang, langer in de lucht blijven hangen door de lagere vlucht- en valsnelheid. Zo oefenen ze een lagere aantrekkingskracht rondom uit, waardoor ze zich vaker binden met de stofdeeltjes en die op de grond laten vallen. Dankzij deze beproefde technologie zorgt het gebruikte water voor een doeltreffende stofbinding. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.