Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Werken in de GWW? Daar kom je in Weert verder mee!
Interesse in een topjob in een wereld waar geen dag hetzelfde is? Laat dan wat van je horen!.

Werken in de GWW? Daar kom je in Weert verder mee!

Trouwe lezers van dit magazine hebben de afgelopen jaren kunnen lezen over de groei die Saes International BV in Weert heeft doorgemaakt. Een groei die zich zo fors doorzette, dat eigenaar Henk Saes het verstandige besluit nam om de bedrijfsvoering in handen te geven van een capabel Management Team. Sindsdien staan Erwin Broens, directielid, Remco van der Winkel, general manager en Jeroen Hornman, sales manager, voor de taak om Saes nog verder omhoog te stuwen in de vaart der volkeren. En dat lukt hen.

Saes is groter dan ooit tevoren en strekt van kleine sloopgereedschappen, een compleet middensegment tot de allergrootste uitrustingstukken die er zijn.

Met de recentelijk geopende vestiging in het Belgische Tienen laat Saes zien ook graag dicht in de buurt van de Belgische klanten te willen zijn. Het verhuurprogramma bij Saes is groter dan ooit tevoren en strekt van kleine sloopgereedschappen, een compleet middensegment tot de allergrootste uitrustingstukken die er zijn. We spreken met Jeroen Hornman over de groeiplannen van het bedrijf.

Service met de hoofdletter ‘S’

Saes heeft de status bereikt dat men zelf niet meer ‘de boer op’ hoeft om de beste merken te selecteren, de merken komen zelf naar Weert. “We staan bekend om de service en ondersteuning die wij onze klanten bieden”, vertelt Hornman. “Daarmee zijn we uitermate interessant voor merken die vanwege hun goede naam afhankelijk zijn van een goed stuk serviceverlening en advies rondom hun producten. Saes biedt die service en daarom zijn wij  die waardevolle partner die de ‘eer’ van het betreffende merk hooghoudt. Niet voor niets vindt de klant bij ons topmateriaal van merken als Epiroc, Erkat, LaBounty, VTN , Saes producten en Xcentric Ripper. Vanwege de constante groei zijn we nu ook in België  met een bedrijfspand in Tienen aanwezig en ontvouwen de bouwplannen zich in Weert.”

“Onze medewerkers doen graag een stap extra voor onze klanten.”

De uitbreiding is één van de bewijzen van het succes, maar brengt ook een uitdaging met zich mee, aldus Hornman. “We hebben de de beste merken, de beste service, de ruimte, de kennis… maar met de geplande groei hebben we ook de mensen nodig waar we het allemaal mee  kunnen blijven waarmaken bij onze klanten. En daar zat momenteel de bottleneck. Onze medewerkers doen graag een stap extra voor onze klanten en dat vergt nu eenmaal tijd. Als de groei doorzet zoals gepland, dan krijgen we capaciteitstekort. Daarom hebben we nu al nieuw personeel aangetrokken, enthousiaste mensen met gevoel voor techniek, die we indien nodig binnen de eigen gelederen verder kunnen opleiden tot Saes vakmannen.”

Onbekend maakt onbemind

Heeft Saes dan niet te maken met het universele probleem dat momenteel heerst in de wereld van techniek? De jeugd kiest niet snel meer voor een technisch beroep en zeker niet als het idee bestaat dat de handen vies worden. Hornman beaamt dat. “Daarom hebben we contact met technische scholen en vinden we het belangrijk om juist via deze weg te laten zien dat kiezen voor een job in de techniek  geen vies werk is. Dat werken bij ons betekent dat je met collegiale ondersteuning die vakman -of vakvrouw- wordt die trots is op zijn of haar werk. En niet onbelangrijk: de jeugd klaagt steen en been over hoe er met hen wordt omgesprongen op de hedendaagse arbeidsmarkt. Kies je echter voor de techniek in het algemeen en voor Saes in het bijzonder, dan zit je goed. We zijn een stabiel bedrijf met een zonnige toekomst voor ons. Als je graag zekerheid wilt hebben voor de toekomst, bouw die dan bij Saes op.”

Ondanks de reeds aangetrokken personeelsleden maakt Saes  graag van de gelegenheid gebruik om mensen met een technische achtergrond of opleiding uit te nodigen om contact op te nemen. De contactgegevens staan in de advertentie elders in dit magazine. Dus: interesse in een topjob in een wereld waar geen dag hetzelfde is? Laat dan wat van je horen!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.