Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Werken aan mooie (infra)projecten in Amstelveen
Ovonde Graaf Aelbrechtlaan.

Werken aan mooie (infra)projecten in Amstelveen

Amstelveen bruist. De groene stad ten zuiden van Amsterdam maakt al vele jaren een aanzienlijke groei door. Dat is mooi, maar het betekent ook dat het ontwikkelen en vernieuwen van de openbare buitenruimte en het faciliteren van bouw- en transformatieprojecten continu aandacht vraagt. Omdat de gemeente er bewust voor kiest om deze grootschalige ingrepen zoveel mogelijk met eigen mensen aan te vliegen, is men voortdurend op zoek naar nieuwe en bevlogen medewerkers. 

Chris Fase en Joni Mills.

Met ruim duizend medewerkers is de gemeente Amstelveen een forse organisatie. Een kwart daarvan is werkzaam op de afdelingen Projecten en Advies en de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. Stedelijke Ontwikkeling richt zich vooral op het faciliteren van bouwprojecten in de gemeente, terwijl de (her)inrichting van de openbare buitenruimte het domein is van de afdeling Projecten en Advies. “Het leuke aan het werken bij een gemeente en specifiek in Amstelveen onder de rook van Amsterdam en Schiphol is de dynamiek in zowel de projecten als de omgeving”, zegt Joni Mills, werkzaam als Teamleider Projectbureau. “Vanuit het verleden is er bovendien veel oog voor groen in de buitenruimte. Dat maakt het extra bijzonder.” De vele heemparken zijn een begrip: regionaal, landelijk en zelfs internationaal.

Veelzijdig

De afdelingen Projecten en Advies vormen in feite ‘kleine’ projectorganisaties binnen het grotere geheel. “We hebben alle expertise en kennis in huis om een project van A tot Z af te ronden en maken relatief weinig gebruik van externe bureaus. Dat zie je niet zo vaak binnen gemeenten”, zegt Mills terecht. Ook collega Chris Fase kan dat beamen, binnen de gemeente Amstelveen werkzaam als Teamleider Beleid en Advies Buitenruimte. “De afdeling waar Joni verantwoordelijk voor is kun je het best omschrijven als een project-/ingenieursbureau, terwijl het team Beleid en Advies zich meer richt op de ‘voorkant’, de beleidstaken en opdrachtgeverschap. We zorgen onder meer voor de budgettering en integrale programmering van de projecten die Joni met haar team oppakt. Aan de andere kant informeren en adviseren we de politiek over de gang van zaken van geplande/lopende projecten. Voor onze afdeling zoeken we dus vooral allrounders die niet alleen processen kunnen begeleiden, maar vooral ook over projecten heen kunnen kijken, omgevingsbewust zijn. Terwijl Joni meer op zoek is naar technisch personeel, zoals projectmanagers, werkvoorbereiders, landschapsarchitecten, verkeerskundig ontwerpers, toezichthouders, directievoerders, enz.”

Amstelveen bruist. De groene stad ten zuiden van Amsterdam maakt al vele jaren een aanzienlijke groei door. (www.kicksfotos.nl)

De gemeente Amstelveen staat voor kwaliteit. De groei van de gemeente en een grote uitstroom van pensioengerechtigden de komende jaren versterkt de vraag naar nieuwe vakkrachten. “We verwachten van onze mensen een bepaalde verantwoordelijkheid en kwaliteit, maar daarbinnen is alle ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling”, zegt Fase. “Daarbij is het fijn dat mensen weten wat er leeft in de stad bij bewoners en ondernemers en bekend zijn met de gevoeligheden om ook op dat niveau kwaliteit en maatwerk te bieden. De gemeente stelt daar tegenover een uiterst dynamische werkomgeving in een gemoderniseerde huisvesting, ingericht als een groen ontmoetingspark met zelfs een eigen baristo. En natuurlijk genoeg uitdagingen om binnen de gemeentegrens van Amstelveen én Aalsmeer het verschil te kunnen maken.”

De gemeente Amstelveen is voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s voor ambitieuze projecten. Voor actuele vacatures, bezoek de website: aanpakkeninamstelveen.nl     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.