InfraTech
01:15
19-11-2018

Werken aan de toekomstbestendigheid van de Nederlandse infrasector

InfraTech 2019 is hét kennisplatform waar de opdrachtgevers, aannemers, ingenieursbureaus en toeleveranciers laten zien waarom de Nederlandse infrasector al jarenlang tot de wereldtop behoort. Met circa 650 exposanten, seminars, workshops en inspirerende sprekers draagt de beurs zijn steentje bij aan het toekomstbestendig maken en houden van de Nederlandse infrasector.

De beurs trok in 2017 meer dan 21.000 bezoekers. Maar InfraTech is meer dan alleen een vakbeurs. Samen met gastheren Rijkswaterstaat en de Gemeente Rotterdam en strategische partners als Bouwend Nederland, CROW en De Bouwcampus vormt InfraTech bij uitstek een locatie om kennis op te doen en te delen.

Van regio tot provincie Om samenwerking te bevorderen en kennisdeling te stimuleren worden er tijdens InfraTech 2019 tal van pleinen met eigen programma en actuele thema’s ingericht. Gastheer Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het RWS Paviljoen, waar Smart Mobility, het Hoogwaterbeschermingsprogramma, ProRail en Rijkswaterstaat Zakelijk een podium krijgen.Gemeente Rotterdam, gastheer van InfraTech 2019, is initiatiefnemer van het Gemeente Plein, waar Nederlandse gemeenten evenals de Vereniging Stadswerk Nederland zich presenteren met uitdagende projecten en bijzondere oplossingen.

Op de Provincieboulevard presenteren de twaalf Nederlandse provincies de meest toonaangevende provinciale infraprojecten en de allerlaatste innovaties. De provincies profileren zich niet alleen als een grote opdrachtgever maar ook als werkgever, waar men een serieuze bijdrage kan leveren aan een duurzaam en bereikbaar Nederland.

Rondom GWW is verantwoordelijk voor het Rondom GWW Plein. Rondom GWW is een organisatie van verschillende MKB-bedrijven uit de Regio Rotterdam. Samen met de gemeente Rotterdam geeft zij concreet invulling aan een duurzame inrichting, beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

InfraTech
Kokowall Geluidsscherm H = 4, 0 m langs spoor te Bussum.

Geo-informatie en -technologie
Het geo-bedrijfsleven bundelt tijdens InfraTech 2019 voor het eerst haar krachten op het GeoBusiness NL Plein. Geo-informatie en -technologie is onmisbaar in ruimtelijke vraagstukken als onderdeel van de infrastructuur en de leefomgeving. Tijdens Infratech wordt getoond hoe deze informatie en technologie bijdraagt aan hoogwaardige en innovatieve oplossingen.

Samen slimmer werken
Smart Mobility krijgt met het Smart Mobilty Plein een prominente plek op de beursvloer. Een plein met ruimte voor iedereen die een slimme oplossing biedt voor problemen die we nu nog nauwelijks zien maar waarmee Nederland veilig, betrouwbaar en bereikbaar blijft.

Overige pleinen zijn het VMS (Vereniging Modern Straatwerk) Plein, het Tunnel Plein, het Ingenieurs Plein en het Start-up Plein.     

Tekst | Rotterdam Ahoy  Beeld | CB Images

GROND/WEG/WATERBOUW partners

DCIM100MEDIADJI_0012.JPGVolandis Deskundigendag