Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Welke minigraver is het meest geschikt voor het leggen van kabels?

Welke minigraver is het meest geschikt voor het leggen van kabels?

Ben jij van plan een minigraver te huren die uitermate geschikt is voor het graven van sleuven en in het leggen van kabels? In dit artikel behandelen we verschillende aspecten die bijdragen aan een optimale prestatie van de minigraver voor het leggen van kabels.

Graafdiepte

Takeuchi minigravers zijn uitgerust met een lange lepelsteel en een lang, hoog dozerblad, waardoor de machines in staat zijn om de vereiste graafdiepte te bereiken bij het leggen van kabels. Dit zorgt voor een aanzienlijk graafbereik zonder stabiliteitsverlies.

Stabiliteit

Met een juiste positionering van de graafmachine kun je ervoor zorgen dat deze stabiel blijft tijdens het graven. Alle Takeuchi machines tot 2,5 ton beschikken over een hydraulisch verstelbare onderwagen. Door de onderwagen in de breedste stand te plaatsen, wordt maximale stabiliteit gegarandeerd. Anderzijds kan de machinist de onderwagen verkleinen tot een minimale breedte wanneer hij over of langs een sleuf moet rijden.

Lage bodemdruk

Om kabels en leidingen te leggen, is een stabiele grondverzetmachine met een lage bodemdruk vereist om schade aan bijvoorbeeld stoepranden of terrastegels te voorkomen. Goed nieuws! Alle Takeuchi mini- en midigravers beschikken over een lage bodemdruk.

Nauwkeurigheid

Een nauwkeurige bediening van de graafmachine is van groot belang, vooral bij kabel- en leidingwerkzaamheden waar opperste concentratie een vereiste is. Alle Takeuchi mini- en midigravers zijn uitgerust met twee bijzonder gevoelige joysticks.

Uitrustingsstukken

Voor het leggen van kabels zijn er verschillende uitrustingsstukken beschikbaar, zoals een banaanbak, dieplepelbak, slotenbak, sleuvenbak of egaliseerbord. Met een banaanbak of sleuvenfrees kun je snel en efficiënt sleuven in de juiste snijhoek en diepte creëren. Het is van groot belang dat de sleuven voldoende diep zijn, zodat de kabels onder alle weeromstandigheden veilig zijn.

Wanneer je een minigraver bij een verhuurder bij jou in de regio huurt, krijg je er altijd drie bakken van het merk VemaTec bij. Je krijgt altijd een slotenbak, banaanbak en dieplepelbak van ons om te gebruiken. Kun je beter uit de voeten met een ander uitrustingsstuk? Dan is het vaak mogelijk om deze er nog extra bij te huren. Daarnaast is iedere machine in de verhuurvloot van Graaver standaard uitgerust met een hydraulische snelwissel, waardoor je snel en gemakkelijk kunt wisselen tussen verschillende uitrustingsstukken.

Welke machine raden wij aan?

We raden je aan te kiezen voor een lichte en compacte minigraver die voldoet aan alle wettelijke eisen qua afmetingen voor op bijvoorbeeld het trottoir. De volgende Takeuchi machines zijn uitermate geschikt voor het leggen van kabels: TB225, TB235-2 en TB325R.

Wil je meer informatie over het huren van een mingraver? Neem contact op met een Graaver verhuurder bij jou in de buurt! www.graaver.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.