Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Weber MT gaat voor meer bedieningsgemak

Weber MT gaat voor meer bedieningsgemak

Nieuwe producten op de BAUMA 2022

Bad Laasphe: Weber MT, de specialist in handbediende verdichtingstechniek, stelt op de bauma 2022 een keer meer innovatieve producten en uitrustingsvarianten op het open terrein Zuid, stand 1107/1 voor. Een hoogtepunt zal de “Weber Smart Assist” (WSA) zijn. Het nieuwe systeem ondersteunt de operator digitaal bij het gebruik en het onderhoud van de machines die hiermee zijn uitgerust. In het kader van de bauma-innovatieprijs behaalde de Weber Smart Assist de finale selectie in de categorie digitalisering.

Het ruwe gebruik op bouwplaatsen laat bij handbediende grondverdichters heel wat sporen na op de onderdelen van de machines. Daarom zijn een juist gebruik en regelmatig onderhoud voor een continue beschikbaarheid van groot belang. Hierbij helpt de Weber Smart Assist.

De software van Weber Smart Assist analyseert signalen van de in de machine ingebouwde sensoren en geeft deze aan de hand van symbolen grafisch weer. Net als bij de huidige motorbewaking van Weber MT wordt de motor altijd dan uitgeschakeld als bij het doorrijden motorschade is te verwachten. Meer nog: Aan de gebruiker wordt tevens door symbolen aangegeven hoe hij de aangegeven storing kan verhelpen. Bij een sterk vervuild luchtfilter wordt zo stapsgewijs het reinigen en vervangen van het filterelement uitgelegd. Onderdeel van het Weber Smart Assist is ook de verdichtingscontrole COMPATROL die nu in een nieuw design verschijnt. Deze geeft aan de gebruiker in een goed leesbaar en eenvoudig te begrijpen balkdiagram de verdichtingsvoortgang aan.

Weber MT biedt de nieuwe uitrustingsvarianten met de aanduiding WSA voor de omkeerbare grondverdichters CR 6, CR 7, CR 8 en CR 9 aan. De machines zitten in de gewichtsklassen tussen 400 en 700 kg en hebben centrifugaalkrachten tussen 55 en 100 kN. Nieuw is ook de bediening van de machines. Na het eigenlijke starten wordt de trilling door een druk op de knop ingeschakeld. Een gashendel vindt u hier niet, omdat de motoren het juiste toerental automatisch bijregelen. Hierbij worden de nieuwe Hatz-dieselmotoren van de E1-serie toegepast. Naar wens kunnen de nieuwe WSA-grondverdichters ook van dieselpartikelfilter worden voorzien.

100 % emissievrij – verdichtingstechniek met accu

Voor het eerst presenteert Weber MT het volledige productassortiment met elektrisch- resp. accu-aangedreven machines: de trilstamper SRE 590 DC, drie vooruitlopende platen van de CF- en CFR-serie, de trilplaat met rollen VPR 700 en de omkeerbare grondverdichter CR 2 DC. Alle zes machines zijn uitgerust met de krachtige Honda-gelijkstroommotor GXE 2.0. Voor de benodigde energie zorgt een lithiumionaccu (720 Wh) – eveneens van Honda. Met de juiste oplader kan de accu al binnen een uur van 0 tot 80 % worden opgeladen. Snel genoeg om indien nodig het werk snel voort te kunnen zetten. Het wisselen van de accu vindt plaats zonder gereedschap, en door de modulaire opbouw kan de accu voor alle machines met deze technologie worden gebruikt.

Nieuwe trilwals

Weber MT breidt zijn programma uit met de nieuwe handbediende trilwals HPR 65. Hierbij zijn de productontwikkelaars trouw gebleven aan hun constructieprincipe “motor vooraan – watertank achteraan”. De 65 cm brede trilwals wordt aangedreven door een Kohler-dieselmotor KD15-440 met een elektrische start. Met de 70 liter-watertank zijn lange gebruikstijden op asfalt mogelijk. Een vrije ruimte aan de zijkanten respectievelijk geringe uitstekende delen zorgen ervoor dat dicht langs muren van huizen kan worden gewerkt.

Een groot aantal ontwikkelingen in detail

Dit jaar kon Weber MT terugkijken op 70 jaar bedrijfsgeschiedenis. Gethematiseerd wordt dit aan de hand van een kleine fototentoonstelling op de BAUMA-beursstand – openterrein Zuid, stand FS 1107/1. Op een standoppervlak van in totaal bijna 800 m² presenteert het bedrijf een groot aantal nieuwe en verdere ontwikkelingen. De kleine, slechts 65 kg lichte trilplaat CF 1 is bijvoorbeeld herzien, en staat nu ook in een asfaltversie inclusief waterbesproeiing ter beschikking. De trilstamper SRV 300, met 32 kg ook een lichtgewicht, voorzagen de engineers met de Honda GX 50 van een krachtige aandrijfmotor. Daarnaast is het programma met de frequentie- en spanningsomvormers herzien. Drie mechanische omvormers met verschillend vermogen en aantal stopcontacten staan ter beschikking om de betontrilnaalden van voldoende energie te voorzien.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.