Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

We keep it pumping!

A-foto-7-goesting

Tekst | Susan Peek

Beeld | MMB machines - Putzmeister

20 juli 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Begin 2008 nam André de Meyer een noodlijdend bedrijfje over. Een weloverwogen, maar toch gewaagde sprong. Sindsdien levert MMB machines kwalitatieve betonpompen, chapepompen, mortelpompen en bouwmachines van A-merken als Dynajet, Putzmeister en Probst. Verder is het bedrijf sinds 2018 exclusief dealer van beton-, mortel- en industriepompen van Putzmeister.

In de afgelopen vier jaar is MMB machines verder gegroeid naar 29 medewerkers en is het marktaandeel in België gestegen naar zo’n 30%. “Het streefdoel voor eind 2022 is 35%”, zegt André De Meyer. Ambitieus? Misschien wel. Gedreven? Dat beslist! Het businessmodel slaat goed aan en is de waardemeter van de succesformule. “Wij ondersteunen partners bij het besparen van tijd, geld en arbeidsuren tijdens hun projecten, dankzij het leveren van een gedegen advies op maat, kwalitatief hoogwaardige machines en een uitmuntende service.”

Uitmuntende service

“Bij kwaliteitsmerken hoort ook een A-niveau service- en onderhoudsteam”, vindt André. “Dat bereik je met goed opgeleid personeel dat de modernste technieken goed beheerst. Naast de hoofdvestiging in Aalst (B) hebben we ook een vestiging in Oosterhout (Noord-Brabant), om onze Nederlandse klanten optimaal te kunnen bedienen.”

Grote vloot

Naast hun nuchtere mentaliteit en hun uitstekende service, is MMB machines notoir aanwezig met hun omvangrijke vloot aan betonpompen, chapepompen, mortelpompen en bouwmachines (zowel koop als huur). Dankzij de grote diversiteit aan wisselstukken op voorraad, kan er vlot geleverd worden. MMB machines neemt ook gebruikte pompen over, refurbisht ze en zet deze nadien terug in de markt als tweedehands pomp, of als overbruggingsmachine tot de nieuwe pomp geleverd kan worden.

Innovatie 

MMB machines heeft oog voor het ecologische aspect en de laatste ecologische noviteit is de Iontron: een hybride giekpomp van Putzmeister. “Deze kan op diesel naar de werf gereden worden en daar door een koppeling met een 125 ampère elektrische powerkabel volledig elektrisch beton verpompen.” 

André heeft samen met Richard Faber (Faber Betonpompen) een bezoek gebracht aan de Putzmeister fabriek in Duitsland. Richard: “Ik krijg bijna wekelijks de vraag vanuit mijn klanten of we beton elektrisch kunnen verpompen. Na het bezoek aan de fabriek en de enthousiaste verhalen van gebruikers uit de Scandinavische regionen, heb ik besloten twee Putzmeister Iontron betonpompen aan te schaffen. De voordelen stapelen zich op, de duurzaamheidsvraag neemt toe, de aannemers spelen erop in en dus willen wij het kunnen bieden. De eerste pomp wordt begin november geleverd, de tweede begin december. Ze kunnen straks volop aan de bak. De wereld is aan het veranderen, onomkeerbaar als je het mij vraagt. Met deze pompen dragen we bij aan een verminderde uitstoot en een betere wereld.”

Efficiënt en veilig werken

Op de open dag in juni heeft MMB machines -naast de nieuwe Iontron betonpomp- ook de nieuwste bedrijfseigen elektronica en software gedemonstreerd. “Het zorgt voor het noodzakelijk gebruiksgemak voor de operator. Zo kan hij zien welk bereik hij heeft, hoe hij zijn giekpomp kan afstellen en hoe hij zijn reikwijdte zichtbaar kan maken op het display van zijn radiogestuurde bediening. Hierdoor kan hij efficiënter en veiliger werken. Verder bouwt MMB machines ook betonpompen op rupsrijwerk, speciaal op maat gebouwd voor klanten gespecialiseerd in de paalfunderingstechniek. We blijven tegemoetkomen aan de vraag vanuit de markt”, zegt André tot slot. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht