Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘We eat challenges for breakfast’
Met een uitzonderlijke technologische knowhow en een indrukwekkend machinepark bouwt Denys water-, gas- en oliepijpleidingen in onder meer Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

‘We eat challenges for breakfast’

Met een uitzonderlijke technologische knowhow en een indrukwekkend machinepark bouwt Denys water-, gas- en oliepijpleidingen in onder meer Europa, Afrika en het Midden-Oosten. “We bouwen graag wat een ander niet kan, wil of durft.” Aan het woord is Patrick Berré, Division Manager Cables & Pipelines bij Denys. “Wij willen het verschil maken; we eat challenges for breakfast.” 

Met ruim 1.800 medewerkers verdeeld over vestigingen op meerdere continenten is Denys echt een wereldspeler van formaat. De multidisciplinaire groep is gespecialiseerd in water, energie, mobiliteit, bouwkunde, restauratie en speciale technieken. “Door deze diversificatie zijn we een veelgevraagde partner voor complexe bouw- en infrastructuurprojecten”, zegt Berré. “Binnen de afdeling kabels en leidingen zijn we momenteel actief in drie sectoren: energietransport via pijpleidingen, transport van hoogspanning onder de grond en de aanleg van warmtenetten.”

Met ruim 1.800 medewerkers verdeeld over vestigingen op meerdere continenten is Denys echt een wereldspeler van formaat.

Nieuwe energievormen

Denys is sinds 1923 al bezig met het aanleggen van grote waterleidingen. Intussen bouwt de firma pijpleidingen door heel de wereld voor het transport van allerlei vloeistoffen en gassen. Denk dan aan aardgas, olie en kerosine, maar ook industriële gassen zoals stikstof, zuurstof, waterstof en ethyleen. “Onder invloed van de energietransitie merken we een duidelijke verschuiving van aardgas en olie naar nieuwe energievormen en zelfs CO2, dat door onze pijpleidingen stroomt”, aldus Berré. “Zo zijn we bijvoorbeeld bezig met diverse studies van duurzame projecten waarbij overtollig CO2 via een nieuw aan te leggen pijpleidingnetwerk wordt verzameld en tijdelijk wordt opgeslagen. De gezuiverde CO2 kan vervolgens opnieuw worden gebruikt (Carbon Capture & Utilisation, CCU) of worden opgeslagen, bijvoorbeeld in ondergrondse lagen (Carbon Capture & Storage, CCS).”

Warmtenetten

Momenteel is er volgens Berré ook veel aandacht voor het ondergronds brengen van hoogspanningsnetwerken. “Ook daar werken we als Denys graag aan mee. Niet zelden gaat het om forse kabels in diameters van wel 150 millimeter. Daarnaast zijn we heel actief betrokken bij het ontwikkelen en aanleggen van warmtenetten, zowel in België als Nederland. De  ‘Van Gas Los-campagne’ in Nederland heeft dat effect versneld. Zo hebben we in Amsterdam en Enschede al diverse warmtenetten gebouwd, waarbij we de aanleg compleet van A tot Z hebben verzorgd tot zelfs het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen. Maar ook in Vlaanderen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van industriële restwarmte om bijvoorbeeld woonwijken te verwarmen. Zo zijn we nauw betrokken bij het project Warmte Verzilverd in Mortsel, een lokaal initiatief  waarbij restwarmte wordt aangewend om een nieuwe en duurzame projectontwikkeling te voorzien van energie. We werken graag mee aan duurzame projecten waarin we met onze uitzonderlijke technologische knowhow het verschil maken en met veel plezier oplossingen aanbrengen voor diverse uitdagingen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.