Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
We are The Pump People
Een Gorman-Rupp S-Line PA4 voor een typische GWW-toepassing.

We are The Pump People

Al in 1933 ontwikkelde Gorman-Rupp zijn eerste zelfaanzuigende centrifugaalpomp. Een pomp die -zelfs bij extreme omstandigheden- betrouwbaarheid en prestaties combineert. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een van ‘s-werelds toonaangevende fabrikanten van pompen voor de industrie, overheden en GWW.

“Dankzij onze jarenlange ervaring, een enorme expertise binnen het team en ons uitgebreide assortiment, gaan we geen uitdaging uit de weg”, zegt Chris van der Gaag, directeur bij Gorman-Rupp Europe. Het bedrijf verkoopt of verhuurt een brede range aan pompen en levert ook de gewenste service op het gebied van onderhoud en reparaties.

Veel of vuil

“Een klant vertelde me eens: ‘Als het gaat om veel of vuil, dan moet je bij Gorman-Rupp zijn.’ Helemaal waar”, beaamt Van der Gaag. “We ontwikkelen het liefst pompen voor toepassingen waar het moeilijk wordt. Met name op het gebied van volumes of vervuilingen. Daar blinken onze pompen in uit. De zelfaanzuigende vuilwaterpompen kunnen snel grote hoeveelheden water verpompen, van 50 tot een paar duizend kuub/uur. Daarnaast zijn de pompen zeer geschikt voor de industrie en in talloze landen de favoriete pomp voor rioolwatersystemen.”

De Super T-series pompen van Gorman-Rupp in een industriële afvalwaterinstallatie.

Waterafvoer en waterbuffering

De pompen zijn geschikt voor diverse toepassingen van algemene waterwerken (het herstellen van bruggen of kademuren), maar ook voor het drooghouden van fundatieputten bij windparken. Van der Gaag: “Ook worden onze pompen veel ingezet bij horizontale boringen. Wat dat betreft zijn we heel gespecialiseerd maar ook super breed inzetbaar.” Van der Gaag constateert dat overheden initiatieven opstarten op het gebied van calamiteitenbeheer. “De hoeveelheid regen die valt per jaar verandert niet zoveel, wel de intensiteit en de duur van de regenbuien. Waar het overtollige water eerst zo snel mogelijk moest worden afgevoerd, zien we nu dat de riolen het niet kunnen bolwerken en moet er gekeken worden naar het bufferen van water. Het is even afwachten hoe de markt zich hierin gaat bewegen. Onze pompen zijn in elk geval technisch klaar voor dit soort uitdagingen.”

Mobiele pompsets specifiek voor de GWW

Als producent van pompen voor aannemers in de GWW, ontwikkelde Gorman-Rupp de S-Line, een serie mobiele pompsets, in de maten 2-10 duims waarbij volumes van 50-750 kuub/uur verpompt kunnen worden. “Deze krachtige machines zijn vooral ontwikkeld met het oog op de toekomst: hoge prestaties, maximale betrouwbaarheid en de beste materialen. De pompen zijn geluidgedempt en daarmee uitermate geschikt voor binnenstedelijke toepassingen.” Van der Gaag vertelt dat ze initieel voor de GWW-branche ontwikkeld zijn maar ook goed aanslaan bij de waterschappen en als calamiteitenpomp in de industrie. “Uiteraard voldoet ons hele pakket aan de Stage-V norm, zodat we onze klanten pompen met de schoonste dieseltechnologie kunnen aanbieden. De S-line is toegevoegd aan de verhuurvloot, zodat de klant het eerst kan uitproberen om vervolgens tot aanschaf over te gaan.”

De Gorman-Rupp V-series pompen, toegepast in een rioolwaterinstallatie.

Hele proces in eigen beheer

Met het hele proces in eigen beheer -van ontwerp en engineering tot assemblage, testen, leveren en onderhoud- biedt Gorman-Rupp klantspecifieke oplossingen. “Van eenvoudige aanpassingen in kleur tot de bouw van zeer complexe pompen waar enorme eisen op het gebied van veiligheid aan worden gesteld, zoals voor een kerncentrale buiten Nederland, waar onze ervaren engineers pompen voor hebben ontwikkeld.” 

Nederlandse markt

“Wij adviseren de meest geschikte pomp uit de brede range, afhankelijk van de gewenste prestaties vanuit de klant. De klant staat bij ons altijd centraal. We zijn een internationaal bedrijf maar zeer laagdrempelig, hebben verstand van zaken en maken goede producten.” Van der Gaag besluit: “We investeren niet alleen in opleidingen van onze eigen mensen, maar bieden ook onze klanten de mogelijkheid in theorie en praktijk meer te leren over onze pompen in ons uitgebreide trainingscentrum in Waardenburg.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.