Platform over civiele techniek & infrastructuur
Wayss & Freytag brengt Duitse glasvezelnetwerken op snelheid dankzij de beste tools
Wayss & Freytag Ingenieurbau AG registreert glasvezelnetwerken met marXact hardware.

Wayss & Freytag brengt Duitse glasvezelnetwerken op snelheid dankzij de beste tools

Wayss & Freytag Ingenieurbau AG – Bereich UT/BWE, onderdeel van de Royal BAM Group en gevestigd in het Duitse Frankfurt am Main, registreert glasvezelnetwerken met marXact hardware en gebruikt IntellinQ software om met de gegenereerde gegevens te werken. Hier een kijkje in hun toolkit.

De fundering leggen

Samenwerken om de -letterlijke- fundering te leggen, is net zo belangrijk bij landmeten als in de bouw. Wayss & Freytag heeft dat al vroeg erkend door hun keuze voor werken met de marXact UNI-GR1 GNSS ontvanger en het GeolinQ platform van IntellinQ. Dennis Terwoert is engineer bij Wayss & Freytag en kent de voordelen van deze gecombineerde krachten het best: “We zitten in het midden van deze sterke samenwerking en profiteren hierdoor aan alle kanten.   

Dit geheel is ontstaan in Nederland, toen ons zusterbedrijf BAM Infra Telecom glasvezelnetwerken aanlegde en vertrouwde op IntellinQ en marXact om de processen eenvoudiger en efficiënter te maken. Duitsland is nog niet op dat niveau met glasvezel, maar we zetten grote stappen om daar te komen. Snel en eenvoudig data genereren en verwerken helpt ons daarbij. ”

“Ik geloof dat de basis begint met de juiste data”, zegt Tommy van der Heijden, medeoprichter van marXact. “Wayss & Freytag is het levende bewijs dat je productiever en efficiënter werkt wanneer je jezelf voorbereidt op succes. Ze kozen als partner voor zowel IntellinQ als voor ons. De kracht van GeolinQ is data management, terwijl de onze het centimeter nauwkeurig bepalen van een positie is en deze universeel beschikbaar te stellen met de UNI-GR1 GNSS ontvanger. Deze twee samen is voor hen de perfecte combinatie.”

Wayss & Freytag gebruikt het GeoLinQ platform om in te meten en met de gegenereerde gegevens te werken.

Suggesties gebruiken

“We hebben een no-code en web-based softwareplatform om ruimtelijke gegevens op een efficiënte en flexibele manier te verzamelen, integreren en delen”, zegt IntellinQ COO Boris van Luipen. “Vrijwel elke applicatie kan eenvoudig en zonder programmeren worden geconfigureerd, inclusief de koppeling met de UNI-Cloud van marXact. Dat maakt deze samenwerking zo krachtig. De sterke punten van de UNI-GR1 en GeolinQ sluiten goed aan en voorzien in de behoefte van Wayss & Freytag. Suggesties en ideeën om het inmeten en de verwerking van gegevens voor Wayss & Freytag te verbeteren kunnen zonder ontwikkeling worden gerealiseerd. ”

Een van deze suggesties leidde tot de nieuwe en verbeterde configuratie, die onlangs is vrijgegeven. Van Luipen: “De nieuwe configuratie sluit nu aan op het projectmatig werken van Wayss & Freytag. Per inmeetproject worden alle in te meten objecten van een geïmporteerd ontwerp getoond, zoals kabels en geulen. De gebruiker meet via GeolinQ en de gekoppelde UNI-GR1 in en kan metingen direct koppelen aan de objecten uit het ontwerp. Een andere grote verbetering is dat inmeetprojecten gedeeld kunnen worden met projectverantwoordelijken.

Met projectverantwoordelijken wordt een kaart gedeeld om de voortgang van het inmeten te tonen. De kaart voor de landmeter en de kaart voor projectverantwoordelijken kunnen onafhankelijk van elkaar worden beheerd. ”

“De verbeterde interface en nieuwe functionaliteiten maken voor ons echt het verschil. Terwijl onze collega’s in het veld met de UNI-GR1 werken, zijn de revisie en het ontwerp direct zichtbaar online. Dit is een zeer wenselijke efficiëntie boost voor onze operators en het verbetert onze prestaties aanzienlijk. Hierdoor kunnen uitvoerders ongemeten revisie onmiddellijk herkennen en erop reageren, in plaats van later. Het verhoogt ook de snelheid: bestanden worden sneller geopend en door specifieke gegevens samen te voegen, kunnen we dat gemakkelijker vinden dan hiervoor. Gecombineerd met de inmeetapparatuur van marXact is deze nieuwe interface voor ons een echte gamechanger ”, aldus Terwoert.

Snel en gemakkelijk

Van der Heijden: “Onze missie is om inmeten toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hoe ervaren je bent of hoeveel geld je hebt. Een samenwerking zoals deze met IntellinQ helpt, omdat we een specifiek bedrijf kunnen ondersteunen hoe ze willen en nodig hebben. Het laat zien hoe universeel we zijn, ook hoe onze UNI-GR1 dat is en hoe coöperatief ons werk als organisaties in deze industrie moet zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.