Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Waterfiltratie met  Actief Filter Medium (AFM®)

Waterfiltratie met Actief Filter Medium (AFM®)

Al tientallen jaren boekt Pomaz met het product Dryden Aqua AFM® prachtige resultaten op het gebied van zwembadwater-filtratie. Het glasfilterproduct leent zich echter voor veel meer vormen van waterfiltratie. Fabrikant van AFM®, Dryden Aqua, heeft zeer grote referenties over de hele wereld in tal van verschillende toepassingen. Door de elektrostatische lading af te stemmen op de toepassing kunnen nog veel meer stoffen uit het water gefilterd worden. Er loopt zelfs een pilot waarbij microplastics en farmaceutische stoffen uit water worden gefilterd.

“Al sinds jaar en dag zijn exploitanten en beheerders van (publieke) zwembaden onze ambassadeurs als het gaat om waterfiltratie met Dryden Aqua AFM®”, zegt Roy Peeters van Pomaz. “Het was voor hen nog nooit zo eenvoudig om de waterkwaliteit te borgen. De resultaten zijn verbluffend: schoner en gezonder water, een gezonde lucht (minder gebonden chloor) en dat alles tegen veel lagere kosten. Wat het filter uniek maakt is de actieve, elektrostatische lading, die afgestemd kan worden op de specifieke toepassing. Door hier mee te ‘spelen’ transformeert AFM® tot een maatartikel om tal van stoffen uit het water te filteren. Dat maakt het ook geschikt voor andere toepassingen dan alleen het filteren van zwembadwater. Zo hebben we inmiddels al mooie resultaten geboekt bij dierentuinen, aquaria, brouwerijen, grote waterpartijen en viskwekerijen. Ook als voorfiltratie voor RO-systemen biedt AFM® grote voordelen en voorkomt het biofilmvorming op de membranen.”

100% duurzaam

AFM® van Dryden Aqua is een 100% gerecycled glasproduct en daarmee een duurzaam alternatief voor een zandfilter. “De uitfiltratie is meer dan acht keer zo hoog als een zandfilter en het glasfilter heeft een veel langere levensduur”, legt Peeters uit. “Zand absorbeert vuil, maar zorgt tevens voor een klimaat waarin bacteriën een slijmerige substantie afscheiden: biofilm. Dat vormt weer de basis voor biomassa, de grote stoorzender voor een filterinstallatie. De elektrostatische lading in AFM® daarentegen voorkomt dat bacteriën zich kunnen ontwikkelen. Ze bereiken namelijk de oppervlakte van de glaskorrel niet. Op die manier is een verstoring van de filterinstallatie uitgesloten. Afhankelijk van de toepassing kunnen we de elektrostatische lading aanpassen om de gewenste stoffen uit het water te filteren. Dankzij onze jarenlange ervaring met filterprocessen en AFM® kunnen we voor elke applicatie een maatwerkoplossing realiseren. Samen met Dryden Aqua en een UV-specialist werken we nu aan een toepassing om microplastics en farmaceutische stoffen uit het water te filteren. De resultaten zullen we over een half jaar presenteren.”

Steeds meer bedrijven weten Pomaz te vinden bij filtratieproblematieken of om de performance van filtersystemen te verbeteren. “We kunnen met AFM® een laagdrempelige en relatief goedkope oplossing voorzien met een hoge performance en lange levensduur”, besluit Peeters.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.