Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Waterbouw iets voor jou?
Van den Herik werkt aan het Passeervak Noord in het Julianakanaal. Heb jij een passie voor waterbouw? Dan is werken bij Van den Herik echt iets voor jou!

Waterbouw iets voor jou?

Goede infrastructurele oplossingen binnen de waterbouw zijn cruciaal, om overstromingen zoals die van begin juli in o.a. Limburg, te voorkomen of te beperken. Familiebedrijf Van den Herik is waterbouwer in hart en nieren en samen met haar onafhankelijke zusterbedrijven bouwen ze aan een toekomst die leefbaar, toegankelijk én veilig is. 

“De gebundelde kennis en het oplossingsgerichte werken maakt ons sterk in multidisciplinaire projecten”, zegt Lourens Francke, Hoofd Ontwerp bij Van den Herik. We spreken met hem over werken in de waterbouw en in het bijzonder bij Van den Herik.

Werken met water is onze passie

“Ik ben geboren in Zeeland en woon er inmiddels weer. Het samenleven en de strijd met het water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat is me altijd duidelijk geweest. Combineer dat met mijn interesse in techniek en zo is het allemaal begonnen”, vervolgt Francke. “Inmiddels werk ik als ontwerpleider bij Van den Herik waarbij ik mijn technische kennis kan combineren met de praktische inslag. Want een goed ontwerp maken is één, maar de toegevoegde waarde zit juist in de uitvoerbaarheid van dat ontwerp.” Werken met water is een echte passie bij Van den Herik. Deze waterbouwer en baggeraar zag in dat -naast uitblinken in uitvoering- het ook belangrijk was het ontwerp te kunnen leveren en besloot een ontwerpafdeling op te richten.

Lourens Francke, Hoofd Ontwerp bij Van den Herik: “Een goed ontwerp maken is één, maar de toegevoegde waarde zit juist in de uitvoerbaarheid van dat ontwerp.” gt0

Kennisoverdracht en projectdynamiek

“Als een soort meewerkend voorman ben ik die kar aan het trekken en bouwen we aan een ontwerpafdeling. Het team bestaat uit ontwerpers voor de waterbouw, die kunnen berekenen en ontwerpen (o.a. steenberekeningen), ontwerpleiders die het ontwerpproces inhoudelijk kunnen aansturen op basis van specialistische kennis en modelleurs: de tekenaars die het ontwerpproduct kunnen visualiseren. “Het is juist de combinatie tussen het overdragen van kennis en de projectdynamiek van de praktijk die mijn functie als ontwerpleider bij een aannemer zo interessant maakt”, vindt Francke. 

Blijf jezelf ontwikkelen

Van den Herik is altijd op zoek naar creatieve en innovatieve oplossingen. “Technologische innovaties en ambitie van onze mensen is daarbij van groot belang”, vervolgt Francke. “Dan is het perfect wanneer je jonge honden met ambitie en kennis van de nieuwste technologische ontwikkelingen kunt koppelen aan ervaren krachten met jarenlange ervaring.” Francke geeft aan dat er, binnen de platte organisatie van Van den Herik, allerlei manieren zijn om jezelf te ontwikkelen. “Daar krijg je hier echt een bepaalde vrijheid in en die komt met de bijbehorende verantwoordelijkheid. Maar dát is groei. Van de individuele persoon, maar ook van het bedrijf. Er zijn binnen een aannemer in de waterbouw zoveel verschillende disciplines waarbinnen je je verder kunt ontwikkelen en vorm kunt geven aan de functies die er zijn, dus geef het aan en pak die kans.” Francke besluit: “Dus heb jij een passie voor waterbouw? Dan is werken bij Van den Herik misschien echt iets voor jou!”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.