Platform over civiele techniek & infrastructuur
Projecten

Waco werkt mee aan de overkluizing A12-Malieveld

De overkluizing bij de entree van Den Haag wordt verbreed. Voor dit project, produceerde Waco de prefab randelementen, de brugdekliggers,...

naamloos-4-kopieren

6 maart 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De overkluizing bij de entree van Den Haag wordt verbreed. Voor dit project, produceerde Waco de prefab randelementen, de brugdekliggers, prefab midden wanden en stootplaten. 

Gemeente Den Haag heeft negen stadsentrees aangewezen waar bezoekers en bewoners verwelkomd worden in de stad. Ook de A12- Utrechtsebaan hoort bij deze entrees, en is bestempeld als ‘groene entree’. Den Haag werkt hierbij aan een herkenbaar Haagse stadsentree nabij het station Centraal.

GROENE OVERKAPPING

Er wordt een groene verbinding gerealiseerd tussen het Haagse Bos en de Koekamp/Malieveld door middel van een ‘kunstwerk’ over de Utrechtsebaan. De overkapping wordt ongeveer 25 meter breder. De oversteek krijgt struiken en bomen, waardoor de overgang als één natuurlijk geheel voelt voor fietsers en wandelaars.

Op de constructie wordt een fietspad en voetpad aangebracht, omgeven door forse begroeiing. Dit alles moet samenvallen met een slanke vormgeving in verband met de doorrijhoogte op de A12-Utrechtsebaan en de aansluitingen op het omliggende maaiveld naast de tunnelbak.

WERKZAAMHEDEN AAN DE OVERKLUIZING

Begin januari is aannemer Gebr. Schouls bezig geweest met het inrichten van het werkterrein, voorbereidend werk en het verplanten van bomen. Hierna volgt de bouw van de verbrede overkapping. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, worden de werkzaamheden vooral in de weekenden en doordeweekse avonden uitgevoerd. Na de bouw, wordt de overkapping groen ingericht. Naar verwachting zal het project in mei gereed zijn.

Voor dit project verzorgde Waco de engineering en produceerde de prefab randelementen, de brugdekliggers, prefab midden wanden en de stootplaten.

BRUGGEN EN OVERKLUIZING

Met onze constructieve prefab beton elementen staat elke constructie stevig op de grond. De bruggen en overkluizing van Waco variëren van slank en elegant, tot meer gewaagde en robuuste structuren, zonder in te moeten leveren op de uitstraling. Lees meer over de bruggen van Waco

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%