Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Waar een klein bedrijf groot in kan zijn

IMG-20200402-WA0018

Tekst | Tekst | Roel van Gils Beeld | Metaalbewerkingsbedrijf Rijnberg

15 oktober 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Metaalbewerkingsbedrijf Rijnberg excelleert in laswerkzaamheden en certificeringen conform de hoogste uitvoeringsklassen.

Het lasbedrijf is dan ook betrokken bij de meest uiteenlopende werkzaamheden en de laatste periode ‘kind aan huis’ bij de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Een schoolvoorbeeld van waar een klein bedrijf groot in kan zijn. Een gesprek met directeur Bertran Rijnberg over het project, de ambities en de nieuw ingerichte, riante werkplaats.

We zijn relatief klein in omvang, maar groot in de werken die we doen, begint Rijnberg. “Dankzij onze jarenlange expertise in de weg- en waterbouwsector en de specifieke (las)certificeringen worden we bij gerenommeerde infraprojecten betrokken, zoals de Nieuwe Sluis in Terneuzen door aannemerscombinatie Sassevaart. We zijn bevoegd om constructies conform NEN-EN 1090-2 uitvoeringsklasse 3 te realiseren en dat maakt dat we perfect kunnen concurreren met de ‘grote namen’ in onze branche. Recent hebben we de herkeuring vlekkeloos doorlopen. We doen dit jaar overigens ook nog de audit voor Veiligheidsladder Trede 3 en VCA ** en zijn bezig met de certificering voor uitvoeringsklasse 4, het hoogste niveau in NEN-EN 1090-2.”

Prefabriceren

“Aannemerscombinatie Sassevaart heeft ons benaderd voor het uitvoeren van een groot aantal las- en montagewerkzaamheden bij de Nieuwe Sluis”, vervolgt Rijnberg. “Het project loopt voor ons al een tijdje. Recent nog hebben we 800 meter aan gordingen en 430 ankerstoelen conform de vereiste condities (NEN-EN 1090-2 uitvoeringsklasse 3 en ROK1.3) gerealiseerd voor de primaire waterkering. De onderdelen zijn zoveel mogelijk in onze eigen werkplaats prefab voorbereid. Dat geldt ook voor de dubbele kokergordingen ten behoeve van de kistdam. Deze zijn zelfs eerst gekeurd in onze werkplaats, alvorens we deze op locatie hebben geplaatst.” Volgens Rijnberg is er veel efficiency te behalen door onderdelen prefab voor te bereiden. “We hebben het afgelopen jaar dan ook flink geïnvesteerd in de inrichting van onze nieuwe werkplaats van 600 m2 met een buitenterrein van nog eens 2.000 m2.”

De kracht van het gecertificeerd lasbedrijf zit hem volgens Rijnberg vooral ook in het meedenken met de opdrachtgever. “We doen wat we beloven. Flexibel en snel. Daarbij hebben veiligheid, het welzijn van onze mensen en het milieu de allerhoogste prioriteit. Behalve de grote projecten, verzorgen of begeleiden we ook met alle plezier de kleine(re) projecten.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%