Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Vroom en Schokindustrie leveren fundering voor kunstproject Het Palenhuis

Vroom en Schokindustrie leveren fundering voor kunstproject Het Palenhuis

De kunstenaar heeft een prijsvraag gewonnen die was uitgezet door de Gemeente Amsterdam. Vroom en Schokindustrie leveren de volledige fundering voor dit kunstwerk. Met deze ‘ode aan de heipaal’, een 20 meter hoog huis op palen, visualiseert Piet van Wijk hoe Amsterdam is gebouwd op miljoenen palen. Zonder deze fundering zou de stad wegzakken in het drassige veen.

Het kunstwerk komt te staan in de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland, dichtbij de entree van de Piet Heintunnel. Een opvallend object dat ook als een ontmoetingsplek voor de bewoners van deze nieuwe duurzame wijk in Amsterdam zal fungeren.

Over Vroom

Vroom Funderingstechnieken uit Oosthuizen is in 1962 begonnen met het kleinschalig heien van houten palen en is in bijna 60 jaar uitgegroeid tot een allrounder in funderingsoplossingen. Ons product wordt in de bodem gemaakt of verdwijnt erin: een onzichtbaar eindresultaat zodra onze klus is geklaard, echter een dankbaar en onmisbaar onderdeel van alles wat in Nederland onder én boven de grond wordt gebouwd.

Vroom Betonbouw is specialist in prefab funderingsconstructies en paalsystemen. De voordelen van prefab betonwerk is dat de bouwtijd op de bouwplaats aanzienlijk wordt verkort. Daarnaast is minder inzet nodig van productiepersoneel: twee man en een mobiele kraan met machinist is toereikend voor de uitvoering. De combinatie prefab betonwerk en een paalsysteem door Vroom Funderingstechnieken levert extra voordelen op.

Vroom is inmiddels een kennisbedrijf. De kennis en ervaring wordt door de opdrachtgevers erkend, waardoor Vroom in een vroeg stadium betrokken wordt en mee mag denken om een plan zowel economisch als uitvoeringstechnisch haalbaar te maken. Het vroegtijdig aanwezig zijn aan de voorkant vinden wij een belangrijke zaak. Uiteindelijk is het belang van een goede uitvoering de kers op de taart. Wij vinden het belangrijk dat we staan waarvoor we staan, dat een afspraak ook een afspraak is en dat we die nakomen. Dat is voor ons vanzelfsprekend.

Over Schokindustrie

Schokindustrie is een innovatieve betonfabrikant gevestigd in Zwijndrecht. Al sinds 1934 ontwerpt, produceert en verkoopt Schokindustrie prefab betonnen kwaliteitsproducten waaronder prefab funderingsbalken, bergingsvloeren en heipalen. Samen met meer dan 40 zusterondernemingen vormt Schokindustrie het concern De Hoop Terneuzen dat al meer dan 100 jaar is verankerd in de bouw.

Het werkproces van Schokindustrie wordt volledig afgestemd op de plannen van de opdrachtgever. Hierbij streeft men naar een efficiënte doorlooptijd, tijdswinst, minder verspilling en lagere faalkosten. Zo ontstaat er een totaalaanpak: van objectief advies en ontwerp tot levering, uitvoering én montage.

Samenwerking Vroom en Schokindustrie

Er bestaat een nauwe samenwerking tussen Schokindustrie en Vroom Betonbouw voor de montage van de producten. Hiermee worden alle zorgen rond het realiseren van een goede fundering uit handen genomen. Zo ontstaat een complete fundering uit één hand! Vroom levert het heiwerk en de montage van de funderingsplaat op de heipalen. De funderingsplaat en de heipalen worden door Schokindustrie geleverd. In de funderingsplaat komen 28 ankers voor de bevestiging van de stalen buizen, die door Tata Steel worden geleverd en die de heipalen visualiseren. Daarbovenop komt het stalen huis

Dolgelukkig

Piet van Wijk: “Mijn Palenhuis, is een ode aan de oer-Hollandse heipaal. Tot mijn vreugde stemden de meeste Amsterdammers op mijn ontwerp en het huis gaat er komen, 20 meter hoog. Mede dankzij de enthousiaste steun van Vroom Funderingstechnieken, Vroom Betonbouw en Schokindustrie. Het is fantastisch dat door dit kunstwerk zichtbaar wordt hoe Amsterdamse huizen er eigenlijk uitzien. Ik ben dolgelukkig met deze samenwerking.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.