Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Vorstbestendige HDPE Beschoeiingen

Vorstbestendige HDPE Beschoeiingen

Met HDPE kunststof als fundament van HIP Groen beschoeiingen, ervaar je het gemak van ongeëvenaarde vorstbestendigheid. Veel kunststoffen hebben de neiging om broos en minder elastisch te worden wanneer het kwik daalt. Dit kan leiden tot scheuren, barsten of breuken in het materiaal tijdens transport of verwerking.

Ongehinderd plaatsen in de Koudste Maanden!

HDPE daarentegen behoudt zijn impactsterkte; zelfs tot -90 graden Celsius. 🥶 Deze eigenschap zorgt ervoor dat de beschoeiingswerkzaamheden continu doorgang kunnen vinden, zodat je ploeg nooit stil komt te staan tijdens de wintermaanden.

Jaarrond duurzame beschoeiing

Tijdens vorstperiodes is het risico op schade aan constructies in de waterbouw, zoals leidingen en damwanden, verhoogd door de uitdijende kracht van bevroren water. HDPE beschoeiing vertoont echter een opmerkelijke flexibiliteit en weerstand tegen barstvorming, zelfs bij extreme temperaturen.

Een ander voordeel van HDPE in vorstperiodes is het vermogen om thermische uitzetting en inkrimping te absorberen zonder de structurele integriteit te compromitteren. Dit is essentieel in waterbouwtoepassingen waar temperatuurschommelingen een veelvoorkomend verschijnsel zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.