Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Voorlopers in geogrid-oplossingen
Tensar® InterAx.

Voorlopers in geogrid-oplossingen

Al 50 jaar helpt Tensar International ingenieurs, aannemers en opdrachtgevers in de grond-, weg- en waterbouw om succesvolle projecten op te leveren. Of je nu bouwtijd, kosten of CO2 wilt verminderen: voor Tensar is het als wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en levering van geokunststoffen geen probleem. Innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke kernwaarden voor Tensar. Paul ter Horst, Area Manager Benelux bij Tensar, legt het uit.

“We zoeken voor onze civieltechnische producten en diensten altijd naar betrouwbare, innovatieve oplossingen. En we maken de wereld graag een stukje duurzamer. Onze geogrids worden vervaardigd van georiënteerd polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE) of polypropyleen (PP). Daarnaast zijn ze na onafhankelijke full-scale testen voorzien van alle technische en milieucertificaten, zoals EPD’s en de NMD-databladen. Zo zorgt Tensar voor duurzame en betrouwbare oplossingen die echt een meerwaarde zijn.”

Tensar® InterAx®: dunnere constructie, langere levensduur

“Ons belangrijkste product voor het realiseren van funderingen onder wegen? Dat zijn onze nieuwe InterAx-geogrids. Ons beste geogrid ooit wordt wereldwijd in talloze civieltechnische projecten toegepast en dat is niet voor niets”, vertelt Ter Horst. “Het InterAx-geogrid zorgt voor een sterke, stijve funderingslaag met een groot vermogen om de belasting beter te spreiden. Zo heeft het geogrid een hoge weerstand tegen vervorming door de effectieve mechanische stabilisatie van het funderingsmateriaal.”

Een ander handig voordeel? “Het gebruik van ons InterAx-geogrid kan resulteren in een reductie van 50% op de funderingsdikte. Hierdoor is er minder transport nodig, zijn de bouw- en transportkosten lager en is er sprake van een hogere CO2-reductie. Onze geogrids hebben dan ook een veel betere MKI-score (Milieukostenindicator) dan die van onze concurrenten. Fijn voor de aannemer en fijn voor het milieu!”

Bewezen besparingen: tijd, bouwkosten en CO2.

Tensar® +TM

Bij Tensar komen ze graag met een volledig pakket op de markt. “We hebben niet alleen een innovatief geogrid, maar we komen ook met een gloednieuw rekenprogramma: Tensar +. Dit is een cloud-based softwareoplossing voor alle toepassingen van onze geogrids. Je kunt het zien als een app met berekeningen volgens de nationale richtlijnen (CROW1001).”

Ter Horst vertelt: “Het werkt erg simpel: je voert vanaf de bouwplaats de berekening uit op je telefoon en je ziet meteen wat je bespaart op bouwkosten, bouwtijd en CO2-emissies. De software is voor iedereen beschikbaar. En verandert er iets aan de software? Dan kun je meteen de update downloaden!”

Betrouwbaarheid boven alles

Tensar vindt het belangrijk om zijn producten goed te testen. Ter Horst legt uit: “Zo kunnen we de voordelen van onze producten ook daadwerkelijk aantonen. En de resultaten mogen er zijn: want wegen die met onze geogrids zijn aangelegd, hebben een aantoonbaar langere levensduur.”

“We maken ook gebruik van een nieuwe ontwerptechniek (LAAMS). Zo leggen we bij het berekenen van onze wegconstructies meerdere aspecten vast die van invloed zijn op de prestatie, bijvoorbeeld de bandendikte. Dat maakt onze methode betrouwbaarder dan de huidige richtlijnen. En betrouwbaarheid gaat boven alles!”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.