Platform over civiele techniek & infrastructuur
Funderen / Sonderen

Voordelig de bodem in kaart brengen

Geosonda behoort tot de pioniers in grondmechanisch onderzoek en houdt zich al sinds 1987 bezig met sonderen.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Geosonda

18 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Geosonda behoort tot de pioniers in grondmechanisch onderzoek en houdt zich al sinds 1987 bezig met sonderen. Volgens directeur Aad van der Burg: “Een relatief voordelige methode om de diepe grondlagen te verkennen. Als onderdeel van de ABO Group kunnen we samen met onze zusterbedrijven het hele spectrum van bodemonderzoek en advies oppakken.”

De scope van Geosonda is op zijn zachtst gezegd zeer uitgebreid. “Jaarlijks zijn wij betrokken bij zo’n 1.500 projecten die we allemaal op een veilige, kwalitatief hoogstaande en kostenefficiënte manier tot uitvoering brengen”, zegt Van der Burg met gepaste trots. “Dat varieert van het uitvoeren van sonderingen voor een klein aanbouwtje tot grote infrastructurele werken en hoogbouw projecten. Daarnaast worden we veel betrokken bij funderingsherstelprojecten, veelal op moeilijk bereikbare locaties, en verzorgen we desgewenst de benodigde geotechnische adviezen.”

Aad van der Burg, directeur van Geosonda.

Snel en adequaat reageren

“Momenteel zijn we volop aan het sonderen voor reconstructies van provinciale wegen”, vervolgt Van der Burg. “In nauwe samenwerking met onze zusterbedrijven verzorgen we het complete spectrum in geotechnisch bodemonderzoek voor bijvoorbeeld de N207 in Leiden, de N214 in Giessenburg en de N211 in Wateringen. Daarnaast voeren we veel sonderingswerkzaamheden uit voor projecten gerelateerd aan de energietransitie voor de bouw van nieuwe elektriciteitshuisjes, trafostations, gestuurde boringen, windmolens en zonneparken. Aangezien onze werkzaamheden deels plaatsvinden langs het spoor, HSL, trambaan of rijksweg beschikken we over de benodigde certificeringen en hebben onze mensen alle gevraagde veiligheidsopleidingen genoten. Ze zijn ook niet te beroerd om in de nachtelijke uren te werken, een aspect dat zich steeds vaker aandient en waar we snel en adequaat op kunnen inspelen. Zelfs in de huidige drukke tijden, zijn we in staat snel te reageren op nieuwe aanvragen.”

Geosonda beschikt over een enorme vloot aan apparatuur om de bodem te verkennen. “Ons machinepark varieert van grote sondeervoertuigen met rupsen tot kleinere rupsvoertuigen en zelfs demontabele apparatuur voor moeilijk bereikbare locaties. Data die we generen uit het bodemonderzoek wordt gebruikt voor funderingsadviezen, bouwputadviezen, bemalingsadviezen, zettingsberekeningen, enz., aspecten die we al dan niet via onze zusterbedrijven kunnen oppakken. Dat maakt het plaatje compleet.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht