Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Voor iedere bereikbaarheidsuitdaging een oplossing
Door het brede specialisme van de vier bedrijven wordt de Van Schie Groep ingeschakeld voor de meest uiteenlopende en uitdagende projecten in de bouw- en infrasector.

Voor iedere bereikbaarheidsuitdaging een oplossing

Met vier specialistische bedrijven heeft de Van Schie Groep voor iedere bereikbaarheidsuitdaging een oplossing.  Van diep onder de grond tot hoog in de lucht. Het zijn stuk voor stuk bedrijven die klein en lokaal zijn begonnen en inmiddels zijn uitgegroeid tot spelers van formaat met een internationaal karakter en vele decennia aan ervaring. Een gesprek met Bastiaan Hulsbos, commercieel manager van de Van Schie Groep over de samenhang tussen de bedrijven en de vele unieke oplossingen.

De Van Schie Groep wordt gevormd door de bedrijven Van Schie, HP Staal, Janson Bridging en Fontexx Cranes & Access. “Bedrijven met een schat aan historie en ervaring”, zegt Hulsbos. “Zo bestaat Van Schie, gespecialiseerd in de levering van materieel en diensten in de infra-sector, inmiddels 60 jaar. Fontexx bestaat ruim 50 jaar, Janson Bridging viert haar 50-jarig jubileum het komend jaar en HP Staal in Vianen is ook alweer ruim 40 jaar dé partner voor staal in de GWW en utiliteitsbouw. De synergie tussen de bedrijven is groot. In veel projecten wordt gebruik gemaakt van meerdere disciplines binnen de groep. Voor een funderingsklus doet Van Schie bijvoorbeeld een beroep op HP Staal en indien gewenst op de expertise van Janson Bridging om het terrein bereikbaar te maken.”

‘Vier bedrijven, één gedachte’, zo luidt de pay-off van Van Schie Groep. “Samen zijn we continu actief om onze opdrachtgevers sneller, completer en uiteindelijk aantoonbaar beter te bedienen”, vervolgt Hulsbos. “De vier bedrijven versterken elkaar niet alleen met het productaanbod, ook op kennisniveau wordt een maximale synergie behaald. We beschikken over een flinke club aan engineers over alle bedrijven die zoveel mogelijk informatie met elkaar uitwisselen en samen producten innoveren. Een mooi resultaat daarvan is het nieuw type ponton, de Van Schie VSP770. De cijfercombinatie staat voor de (geringe) hoogte in millimeters. Het ponton onderscheidt zich bovendien door de unieke manier van koppelen. De koppelingen blijven in het ponton achter. Het bouwt sneller en efficiënter, waarmee tevens vele transportbewegingen worden bespaard.” 

Een belangrijke innovatie binnen de groep is de Janson Movable Bridge, oftewel de eerste tijdelijke beweegbare brug voor zwaar verkeer.

Een andere innovatie binnen de groep is de Janson Movable Bridge. “De eerste tijdelijke beweegbare brug voor zwaar verkeer”, stelt Hulsbos. De specialist in tijdelijke bruggen ging daarbij niet over één nacht ijs. “Je kunt je voorstellen dat er ontzettend veel aspecten mee gemoeid zijn om zo’n brug te ontwikkelen. Eisen ten aanzien van veiligheid, trillingen, de snelheid van het openen, het moet allemaal perfect zijn, ondanks het tijdelijke karakter. Het was de eerste tijdelijke brug voor zwaar verkeer die open en dicht kan en die in een N-weg werd geplaatst. Een unicum.”

Waar HP Staal redelijk uniek in is, is de verhuur van staal, al dan niet tweede keus of gebruikt staal. “Verder zijn we hier volop aan het digitaliseren om de logistieke flow, ook voor onze klanten zo efficiënt mogelijk in te richten. Tot slot heeft Fontexx recent een tweede depot geopend in Veldhoven. Fontexx is al ruim 50 jaar gespecialiseerd in het leveren en opbouwen van torenkranen op locatie en beschik over een omvangrijke huurvloot van hoogwerkers. Ook onderhoud en reparatie tot zelfs de revisie van kranen, wordt door Fontexx onder één dak geregeld.”

Door het brede specialisme van de vier bedrijven wordt de Van Schie Groep ingeschakeld voor de meest uiteenlopende en uitdagende projecten in de bouw- en infrasector. “Zo hebben we onlangs nog assistentie verleend bij de berging van een tweemotorige Engelse bommenwerper die tijdens WOII in de weilanden bij Nieuwe Niedorp in Noord-Holland uit de lucht is geschoten. Het typeert de veelzijdigheid van onze groep”, besluit Hulsbos.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.