Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Voor compact werken is INPIEQ de ‘One Stop Shop’

Voor compact werken is INPIEQ de ‘One Stop Shop’

Specialist in compact equipment voor de funderingsbranche

Bedrijven die op zoek zijn naar compacte boorunits, heistellingen, groutunits of een nauwkeurig registratiesysteem zijn bij INPIEQ aan het goede adres. Het bedrijf speelt met volledig in eigen huis ontwikkelde machines in op de groeiende behoefte aan flexibel funderingsmaterieel. Dat moet vaak kleiner van formaat zijn – liefst zonder makelaar – om zowel binnen als buiten optimaal rendement te kunnen leveren.

Funderingsmachine IFD20 kan volverdringende schroefinjectiepalen maken wanneer ruimte en hoogte beperkt zijn.

Frank van Deursen is directeur van INPIEQ uit Steenbergen. Hij laat ons graag zien dat zijn bedrijf de ‘One Stop Shop’ is voor alles wat te maken heeft met compact boren en heien. “Er is steeds meer vraag naar kleine boor- en heimachines en dat is begrijpelijk: gemakkelijk te vervoeren en ze kunnen door hun beperkte hoogte nagenoeg overal naar binnen.” De funderingsspecialist heeft voor dit segment alle technieken en werkervaring in huis, met als resultaat dat het bedrijf zich graag als totaalleverancier presenteert. Een drietal eigen ontwikkelingen heeft hieraan bijgedragen.

Zo is INPIEQ bekend geworden door de IFD-serie compacte funderingsmachines. Van de kleinste IFD1.5 (max. boorkoppel 15 kNm) tot de grootste IFD45 (450 kNm koppel) worden deze op maat gebouwd om volverdringende schroefinjectiepalen te maken wanneer ruimte en hoogte beperkt zijn. Ze hebben een actuele Stage V motor dan wel een elektrische aandrijving. Frank: “De IFD-serie is zodanig compleet dat de klant alleen nog maar buizen en een boorpunt hoeft aan te schaffen om aan de slag te kunnen.” Hij wijst er verder op dat de demontabele ballast, stempelpoten en boorkast het transportgewicht en de maatvoering zodanig omlaag brengen, dat de ‘kale’ machine gemakkelijk en snel is te verplaatsen.

Aansluitend bouwt INPIEQ de compacte, volautomatische IGP groutmeng- en pompunit met zijn stabiele flow voor een optimale productie, dankzij een doorontwikkelde plunjerpomp. Door die constantheid wordt geheel piekdrukvrij de maximale pompflow bereikt.

Een andere belangrijke ontwikkeling voor het funderingsvak was het DLS Registratie Systeem. Hiermee worden alle gegevens van de gemaakte paal nauwkeurig vastgelegd en doorgestuurd naar computer en/of mobieltje. Zodoende is in real-time te zien of alles goed werkt en kan eenvoudig worden aangetoond dat de funderingspaal aan de draagkrachteisen voldoet. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.