Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo lanceert EC530e en EC550e : de 50-tons graafmachines die verder kijken dan hun klasse

Volvo lanceert EC530e en EC550e : de 50-tons graafmachines die verder kijken dan hun klasse

Volvo CE lanceert twee machines van 50 ton – de EC530E en EC550E – graafmachines die geboren zijn om uit te blinken in zware graafwerkzaamheden, massale opgravingen en grootschalige voorbereiding van bouwterreinen.

De twee graafmachines leveren dezelfde de graaf- en hefkrachten als 60-tons machines en beschikken over het hoogste motorvermogen in hun klasse, met een grote trekkracht en een hoog zwenkkoppel. In combinatie met grote laadbakken zijn de EC530E en EC550E bij uitstek geschikt voor het vullen van 30- tot 40-tons knikdumpers; er zijn minder laadgangen nodig wat resulteert in kortere cyclustijden. Deze combinatie verhoogt de productiviteit met 20%.

Deze 50-tons machines hebben dezelfde kenmerken als de grotere machines. De zwaar versterkte onderwagen is even sterk en duurzaam als deze van een graafmachine uit de 60-tons klasse en wordt ondersteund door onder- en bovenframes die beiden even sterk zijn. Het draagframe van de EC550E heeft een lange en brede onderwagen voor extra stabiliteit bij zware ladingen. De onderwagen van de EC530E heeft dezelfde transportafmetingen (en hetzelfde laadgemak) als de Volvo EC480E graafmachine.

Niet enkel het onderstel is robuust: ook de giek en de arm hebben een grotere as die de kracht vergroot wanneer het er hard aan toe gaat.

IMVT-technologie verhoogt brandstofefficiëntie met 25%

Een Volvo D13J-motor met lage emissie vormt het hart van de EC530E en EC550E, maar de gecombineerde brandstofefficiëntie tot 25% is mogelijk dankzij het ultramoderne  elektrohydraulische systeem dat in deze machines wordt gebruikt. Dankzij de intelligente elektronische regeling biedt de IMVT-technologie (Independent Metering Valve Technology) zowel een nauwkeurigere werking als een hogere efficiëntie dan een traditioneel mechanisch gekoppeld hydraulisch systeem. Een nog betere efficiëntie wordt bereikt door de optimalisatie van de motorpomp, waardoor het motortoerental lager wordt met behoud van vermogen, en een verbeterde lay-out van de hydraulische leidingen.  Met al deze kenmerken garanderen de EC530E en EC550E een hoog niveau van controle en efficiëntie voor alle toepassingen.

Het nieuwe systeem biedt een reeks intelligente functies, zoals een zeer langzame modus (handig voor nauwkeurig heffen en transporteren) en de optionele Comfort Drive Control. De Comfort Drive Control-optie helpt vermoeidheid te verminderen door machinisten in staat te stellen de machine te besturen met behulp van de joystick in plaats van de pedalen.

Machinisten kunnen verschillende functies selecteren, afhankelijk van de werkzaamheden en hun eigen voorkeuren. Dit omvat giek / zwenken en giek / rijprioriteit, waardoor de ene functie voorrang kan krijgen op de andere. De snelheid van het zakken van de giek kan ook worden aangepast, wat extra controle geeft voor taken die extra precisie vereisen. Lange dagen in de cabine worden minder stressvol dankzij de technologie voor het verminderen van de veerkracht van de giek en arm, waardoor schokken van de graafmachine worden verminderd – een kenmerk dat zeer gewaardeerd wordt door de machinisten. 

Dig Assist machinebesturingstoepassingen

Machinisten worden verder bijgestaan ​​bij hun werkzaamheden door de optionele Dig Assist applicaties – aangedreven door de Volvo Co-Pilot-tablet. Deze omvatten 2D, In-Field Design en 3D-softwarepakketten. Wegen aan boord is een andere nuttige functie die  real-time informatie geeft over de laadbak (om een optimale vulling te garanderen) en het verplaatste materiaal per gang, per shift of per dag registreert – wat waardevolle productiviteitsgegevens oplevert.

Dankzij de kwalitatieve aanbouwdelen van Volvo haalt u het maximum uit uw machine. De speciaal ontworpen aanbouwdelen – zoals snelwissels, graafbakken, breekhamers en nog veel meer – werken in harmonie met de specifieke kenmerken van deze machines.  

Een tweede thuis

De Volvo Care cabine is een heerlijke plek om de werkdag door te brengen. Instappen is veilig en gemakkelijk dankzij de vastgeschroefde antislipplaten en goed zichtbare handrails. Om het transport te vergemakkelijken kunnen de optionele instaptrede en loopbrug worden ingeklapt.

Eenmaal de machinist neerzit, geniet hij/zij van en stille, trillingsarme en veilige omgeving aangezien de cabine wordt beschermd door een ROPS-structuur die de industrienormen voor deze gewichtsklasse overtreft. Verder genieten machinisten ook van een uitzonderlijk zicht, een voordeel dat nog groter wordt wanneer er gekozen wordt voor een voorruit uit één stuk. Ook hier speelt technologie een rol met achter- en zijcamera’s gekoppeld aan de 360-graden Volvo Smart View-optie, bijzonder handig bij werkzaamheden in krappe ruimtes.

Uptime

De EC530E en EC550E zijn ontworpen met een hoge duurzaamheid en maximale betrouwbaarheid als uitgangspunten – zelfs bij zware toepassingen. Een van de slimme maatregelen is het verwijderen van hydraulische stuurleidingen waardoor er minder aansluitingen nodig zijn. Het elektrische systeem is ook robuuster dankzij connectoren die voldoen aan de hoogste normen inzake bescherming tegen binnendringing van water. De onderhoudstijd en -kosten worden verder teruggedrongen met motorolie- en filterverversingsintervallen die zijn verlengd tot 1.000 uur en gegroepeerde filtertoegang vanaf de grond. De driepuntstoegang aan de rechterkant biedt eenvoudig toegang tot de AdBlue-tank, die ook voorzien is van spatbescherming om morsen (en de daaropvolgende corrosie) te voorkomen.

Het portfolio van uptime-services van Volvo CE is de sleutel tot het garanderen van machineprestaties op de lange termijn. Olieanalyse, onderhoudsinspectie en onderwageninspecties helpen machines in topconditie te houden, terwijl gemakkelijk te lezen rapporten – mogelijk gemaakt door CareTrack-telematicasysteem – eigenaren helpen de productiviteit, het brandstofverbruik en de toestand van de machine bij te houden. Voor nog minder gedoe houden Volvo Uptime Centers de machine in de gaten en stellen ze klanten op de hoogte, indien nodig.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.