Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo krijgt recordorder tot 1.000 elektrische trucks

Volvo krijgt recordorder tot 1.000 elektrische trucks

Volvo Trucks heeft een intentieverklaring getekend om tussen nu en 2030 1.000 elektrische trucks te verkopen aan Holcim, een van ’s werelds grootste aanbieders van bouwoplossingen. De deal is de grootste commerciële order tot nu toe voor elektrische Volvo-trucks. De eerste 130 trucks zullen in 2023 en 2024 worden geleverd.

Holcim is een wereldwijde producent van bouwoplossingen, met hoofdkantoor in Zwitserland. Het bedrijf en zijn aannemers zijn nu met Volvo Trucks overeengekomen om tussen nu en 2030 1.000 elektrische Volvo-trucks in te zetten in alle activiteiten van Holcim in Europa.

De eerste 130 elektrische Volvo FH– en Volvo FM-trucks zullen in het vierde kwartaal van 2023 en in de loop van 2024 worden geleverd aan verschillende markten, waaronder Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De overeenkomst is het resultaat van een breder partnerschap tussen Holcim en Volvo Group.

“Langdurige samenwerking en een sterke betrokkenheid om echt een verschil te maken, zijn essentieel om grote CO2-reducties te realiseren. Ik ben erg trots op het partnerschap dat we met Holcim hebben ontwikkeld en op de resultaten die we samen bereiken”, zegt Martin Lundstedt, President & CEO Volvo Group.

Daniel Bergstrand

“De overgang naar zero emissie vereist diepgaande samenwerking in de hele keten. Wij zijn verheugd dat wij met Volvo samenwerken om de logistiek van onze Europese activiteiten koolstofvrij te maken, door onze vloten te elektrificeren. Dit bevordert onze doelstelling om 30% zware vrachtwagens zonder uitstoot te hebben in 2030″, zegt Jan Jenisch, voorzitter en CEO van Holcim.

Door 1.000 bestaande Volvo FH-dieseltrucks te vervangen door Volvo FH Electric-trucks die groene stroom gebruiken op een gebruikelijke route, kan jaarlijks tot 50.000 ton COworden bespaard.

Beide ondernemingen zijn betrokken bij het Science-Based Targets-initiatief (SBTi), dat ambitieuze klimaatmaatregelen in de particuliere sector stimuleert en beide zijn ook oprichters van First Movers Coalition (FMC).

Volvo lanceert krachtige truck op Bio-LNG voor CO2-reductie bij langere transporten

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.