Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo EC380E Hybrid: groener en zuiniger

Volvo EC380E Hybrid: groener en zuiniger

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) introduceert zijn grootste model ooit, waardoor zijn steeds groeiende reeks hybride modellen tot 17% zuiniger wordt.

EENVOUDIGE MACHINE MET GROTE BESPARINGEN

Met hetzelfde vermogen als zijn niet-hybride tegenhangers heeft de EC380E Hybrid van 38 ton als bijkomend voordeel dat het een groenere keuze is – dankzij een vermindering van de CO2-uitstoot tot 15%. Uitgerust met Volvo’s unieke hydraulische hybride technologie is deze krachtpatser de perfecte keuze voor klanten die brandstof willen besparen, emissies willen beperken en de winstgevendheid van hun bedrijf willen verhogen.

Als grootste hybride graafmachine in het gamma bouwt deze nieuwe aanwinst voort op een solide basis. De onthulling van de revolutionaire EC300E Hybrid in 2019, die toen werd geprezen omdat hij de grenzen van de efficiëntie verlegde met behoud van prestaties en productiviteit, was slechts een voorproefje van wat de hybride technologie van Volvo CE vermag. Sinds zijn introductie heeft hij zich bewezen als een betrouwbare partner op het werkterrein. Onlangs is hij opgewaardeerd met een geheel nieuwe aandrijflijn en uitgebreid met twee nieuwe hybride modellen – de EC250E Hybrid van 25 ton en de EC350E Hybrid van 35 ton.

BETROUWBAAR EN ZUINIG

Alle machines in de Hybrid reeks maken gebruik van Volvo’s unieke hydraulische hybride technologie, die “gratis” energie haalt uit de neerwaartse beweging van de graafmachinegiek. De krachtige en regelmatige daalbewegingen van de giek zetten een hydraulische accumulator onder druk, die op zijn beurt deze energie gebruikt om de aanvullende hydraulische motor aan te drijven om het motorsysteem waar nodig te ondersteunen. Met hybride modellen wordt niet ingeleverd op de prestaties, want deze graafmachines bieden hetzelfde niveau van bestuurbaarheid en prestaties als machines zonder hybride aandrijving.

Het grootste verschil tussen het hybride concept van Volvo CE en dat van zijn concurrenten is dat het de op- en neerwaartse beweging van de giek gebruikt om energie terug te winnen. Andere systemen maken gewoonlijk gebruik van de zwenkbeweging en winnen zo energie terug. Bij Volvo CE kunnen klanten energie terugwinnen uit een typische laadcyclus. Hierdoor kan het systeem de workflow optimaliseren.

De kosteneffectieve en betrouwbare hybride oplossing is gemakkelijk te onderhouden en bestaat uit slechts een handvol extra onderdelen, wat betekent dat de werking van de krachtige graafmachines uit de 38 ton klasse niet wordt verstoord of gecompliceerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.