Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Volop kansen in project-management en partnerships
Bij de nieuwbouw van het RIVM was Franki verantwoordelijk voor de volledige bouwput, van de paalfundering tot het grondwerk.

Volop kansen in project-management en partnerships

Samenwerking cruciaal in de toekomst

Met meer dan 110 jaar ervaring en knowhow staat Franki Grondtechnieken wereldwijd bekend als specialist in diepfunderingstechnieken. In de afgelopen 10 tot 15 jaar heeft zij echter bewezen niet alleen een uitvoerend specialist te zijn, maar tevens een betrouwbare partner voor het gehele projectmanagement, van planning en coördinatie tot innovatie. En dat is een win-winsituatie voor alle betrokkenen. Hoe dit in praktijk uitpakt vertelt Jan Wim Verhoeff, algemeen directeur.

Waar Franki voor pakweg 10 tot 15 jaar geleden voornamelijk uitvoerder was, neemt ze nu niet alleen het werk op zich, maar ook de volledige coördinatie van complexe projecten. Een treffend voorbeeld hiervan is de nieuwbouw van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Utrecht. Volgens Jan-Wim leidt deze aanpak tot een verbeterde optimalisatie en structuur van projecten. “Bij de nieuwbouw van het RIVM waren wij verantwoordelijk voor de volledige bouwput, van de paalfundering tot het grondwerk. Daarbij hebben wij de gehele coördinatie op ons genomen. Dit gaf de hoofdaannemer de mogelijkheid om zich volledig te richten op zijn kerntaken. Tevens hebben wij een uitgebreid veiligheidsplan opgesteld en gezorgd voor een effectieve projectmanagementorganisatie, wat bijdroeg aan het succes van het project.” Naast het project RIVM zijn ook De Groene Boog A16, de kerncentrale bij Petten en het Theemswegtracé in Rotterdam treffende voorbeelden waar Franki niet alleen haar diepfunderingsspecialisme inbrengt, maar ook de algehele projectcoördinatie op zich neemt.

Bij De Groene Boog werkt Franki Grondtechnieken samen met Voorbij Funderingstechniek. Een mooi voorbeeld van hoe partijen elkaar versterken.

Internationale kracht

Franki Grondtechnieken is onderdeel van Franki Foundations met vestigingen in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. En sinds 2008 is Franki Foundations als dé funderingsspecialist lid van de BESIX Group. “Onderdeel zijn van een internationale groep biedt ons belangrijke kansen. Zo kunnen we dankzij onze eigen engineeringsafdeling in België vanaf een vroeg stadium meedenken met de klant en de best mogelijke oplossingen bedenken.” De internationale samenwerking biedt tevens veel kansen om te innoveren. Iets wat volgens Jan Wim een doorlopend proces in hun werk is. Voorbeeld hiervan is de toepassing waar mogelijk van zwaardere, langere en dikkere funderingspalen. “Dit is niet alleen nodig vanwege de groeiende omvang en hoogte van gebouwen, maar ook omdat het efficiënter is; minder palen betekent lagere kosten en een verminderde milieu-impact. Ook optimaliseren we onze processen en zetten we waar mogelijk elektrificatie en schonere brandstoffen in.”

Samenwerking cruciaal in de toekomst

Een andere interessante ontwikkeling binnen Franki is de groeiende samenwerking met partners en collega-aannemers. “Dit wordt de komende jaren alleen maar belangrijker. Door samen te werken, kunnen alle betrokken partijen zich richten op hun specialisme, wat cruciaal is voor het aannemen en uitvoeren van grote en complexe projecten. Samen met partners kijken we verder dan alleen de eigen werkzaamheden en streven we naar optimale resultaten.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.