Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Volop innovatie in de wereld van straatkolken
Cross Grip zorgt voor extra profiel. (Beeld: TBS-SVA)

Volop innovatie in de wereld van straatkolken

Op de InfraTech beurs pakt TBS-SVA uit met innovaties. Waaronder de antislip CROSS GRIP afdekkingen, de verbeterde VEPROMAX putrand rubber oplegging en de Q-Line kolken met scharnierende stankklep. Maar ook oplossingen als stormwaterkolken, filterkolken en amfibie-veilige kolken rolden van de spreekwoordelijke innovatieband. 

Amfibie-veilige kolk door speciaal kikkertrapje. (Beeld: TBS-SVA)

“TBS staat bekend om haar hoge kwaliteit en afwerking, SVA om haar innovatiekracht”, vertelt Willy Bruckers, commercieel directeur. “Deze twee sterke punten stralen over beide merken uit en dat kan men zien en voelen aan onze producten. Binnen de GWW zijn wij als marktleider in Nederland dé adviseur voor afwateringsvraagstukken. Innovatie, duurzaamheid en veiligheid vormen hierbij de basis van ons beleid en assortiment.” Het bedrijf maakt haar beloften waar en presenteert zeven vernieuwende producten op InfraTech 2023.

Veiligere deksels door extra grip. (Beeld: TBS-SVA)

Hittestress en duurzaam

Om te beginnen de Cool City Drain goot. Een product dat zich uitstekend leent voor stedelijk gebied. Cool City Drain is een nieuwe vorm van waterbuffering, infiltratie, vergroening en verkoeling van de binnenstad. Hiermee draagt het positief bij aan de vermindering van hittestress in steden. Een tweede innovatie is de Q-line kolk, volgens TBS-SVA de ‘koning van de kolken’. “Vaak komen straatkolken op een plek te liggen waar ze niet voor ontwikkeld zijn, met als gevolg dat het ‘rammelt’ als er verkeer overheen rijdt, en dus slijtagegevoelig zijn. Bij de Q-line PRO kolk is dat verleden tijd. Het bevat een rotsvaste verankering en een speciaal vormgegeven rooster in combinatie met een Polyurethaan oplegging. Dit heeft uiteraard zeer gunstige gevolgen voor de levensduur en duurzaamheid.”

Bestand tegen hoosbuien, veilig voor dieren Gezien de klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande hoosbuien, komt TBS-SVA met een derde interessante innovatie: de Stormwaterkolk. De naam geeft het al aan, deze kolk voert water tot wel negen keer sneller af dan een traditionele kolk. Is er een hoosbui, dan wordt het water alsnog snel afgevoerd. Een vierde vernieuwende kolk is de speciale amfibie- of diervriendelijke kolk. Kleine dieren als muizen, kikkers en salamanders willen nog wel eens via het rooster in de kolk vallen. De trottoirkolk heeft al wel een speciaal kikkertrapje maar dit was gevoelig voor beschadiging bij onderhoudswerk. TBS-SVA heeft nu een rooster ontwikkeld met kleinere sleufopeningen zodat kikkers en muizen niet meer in de kolk kunnen vallen. En voor kleine dieren die er toch nog doorheen kunnen, is een speciaal klimrek ontworpen die veilig is bij onderhoudswerk. 

De City Cool Drain kolk draagt bij aan minde hittestress. (Beeld: TBS-SVA)

Schoonwater infiltreren

Een andere belangrijke innovatie is de Cycloon Putkolk. Vuil regenwater vervuilt infiltratievoorzieningen en verstoort de blijvende werking maar brengt ook ongewenste vervuiling in de bodem. De Cycloon Putkolk lost dit op. Hoe? “Dat leggen onze mensen op de stand graag verder uit.”

Welkom op de stand

Bruckers: “Door de kruisbestuiving tussen TBS en SVA zitten we in een flow en zijn we goed op stoom wat betreft vernieuwende producten. Ook in 2023 komen we weer met een aantal innovaties. U bent van harte welkom op onze stand waar we u graag laten kennismaken met de vele mooie en interessante mogelijkheden op het gebied van straatkolken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.