Platform over civiele techniek & infrastructuur
Overig

Volledige projectbeheersing in de cloud

Werd automatisering in het verleden nog vooral gezien als een kostenpost, nu is het steeds meer een strategische pijler om...

marcel-van-noord-3-kopieren

23 april 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De diversiteit in de GWW-branche is erg groot, van wegenbouw tot aan groenvoorziening, ondergrondse infra en meer. Digitalisering is steeds meer  een hot topic in deze branche. Werd automatisering in het verleden nog vooral gezien als een kostenpost, nu is het steeds meer een strategische pijler om het onderscheid te kunnen maken. Steeds meer infra-aannemers zijn dan ook bezig met het verder digitaliseren van hun processen om efficiënter en slimmer te kunnen werken. 4PS ondersteunt deze bedrijven met zowel software als kennis en spreekt de taal van de infrabranche.

4ps-pand-oktober-2019-4-kopieren

Afgelopen jaren heeft 4PS veel tijd besteed aan de verdere verrijking van de software voor de GWW-branche. “Bedrijven zijn steeds meer bereid te investeren in software voor een volledige projectbeheersing. Soms uit eigen beweging omdat ze de toegevoegde waarde ervan inzien, maar soms worden ze min of meer gedwongen door opdrachtgevers  die steeds hogere eisen stellen aan de aannemers,” constateert Marcel van Noord van 4PS. “Wij beschouwen de infrasector als een strategische markt en steken veel tijd en energie in het voortdurend verrijken en specificeren van de software om nóg beter aan te kunnen sluiten op de behoeften.”

mobility-kopieren

4PS Construct is een mooie, innovatieve oplossing die goed aansluit op de praktijk in de GWW.

 

Specifieke infra-oplossingen

4PS is gebaseerd op Microsoft-technologie en daarom voor de meeste gebruikers ook uitermate herkenbaar. Van Noord: “Hoe groot of complex projecten ook zijn, onze software geeft een beeld van elke fase in het project. Voor onder meer eenvoudig en efficiënt tendermanagement, plannen, projectbewaking en materieelbeheer. Enkele specifieke oplossingen voor de infrasector zijn onder meer de Grafische Resource Planning en de geïntegreerde contractmodule (o.a. voor UAV-GC Contracten). De eerste om mens en materieel eenvoudig in te plannen en de laatste om een project met meerdere fasen in één overzicht te bewaken. Eenmaal geproefd aan de oplossing, is er eigenlijk geen weg meer terug. Sterker nog, men wil niet meer terug. Digitalisering van de operatie biedt zoveel meer mogelijkheden om projecten efficiënter te laten verlopen. Omdat wij de meest moderne technologie combineren met branchekennis kunnen we voor infrabedrijven het verschil maken.”

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Steeds meer bedrijven in de GWW kiezen voor het Cloud Platform van Microsoft en 4PS.

 

Betalen naar gebruik

Behalve on premise op lokale servers, vindt er in de wereld van automatisering en digitalisering een duidelijke verschuiving plaats naar de cloud. “Ook wij volgen die trend en transformeren samen met Microsoft langzaam maar zeker naar de cloud. Steeds meer bedrijven in de GWW kiezen voor het Cloud Platform van Microsoft en 4PS. De eerste implementaties lopen al. Een logisch gevolg,” meent Van Noord. “Bedrijven hoeven immers geen investeringen vooraf te doen, maar betalen naar gebruik. Dankzij een flexibel licentiemodel is het heel eenvoudig op- en afschalen. Zeker voor seizoensgebonden werkzaamheden kan dat van grote toegevoegde waarde zijn, zonder onnodige kosten te maken. De cloud maakt onze applicatie 24/7 beschikbaar. Het enige wat nodig is, is een toestel (laptop/tablet/telefoon) met een internetverbinding en een browser.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%