Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Volledig digitaal InfraTech krijgt hoge waardering

Volledig digitaal InfraTech krijgt hoge waardering

Wegens Covid-19 kon het evenement dit jaar slechts in digitale vorm plaatsvinden. Desondanks trok InfraTech 2021 meer dan 4000 bezoekers naar het digitale platform. Met 71 online kennissessies die gemiddeld 200 actieve kijkers trokken en meer dan 1000 gemaakte online afspraken bewees InfraTech dat het nog steeds het grootste en belangrijkste kennisplatform van de infrabranche is. 

“De Nederlandse infrastructuur behoort tot de beste ter wereld”, stelde Pier Eringa, voorzitter van NGInfra tijdens de opening op dinsdag 12 januari. “En dat is meteen ook een risico. Want wat al goed is krijgt vaak niet de aandacht die het verdient. Terwijl we toch echt zullen moeten blijven investeren in onze wegen, het spoor, bruggen, viaducten en waterwegen. InfraTech is hét evenement waar opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar vinden en op de hoogte houden van de laatste stand van zaken.” 

Verbinden

Juist die platformfunctie van InfraTech, waarvan netwerken en verbinding maken belangrijke pijlers zijn, was de reden om het evenement toch online te laten doorgaan, stelt Exhibition Manager Annemieke den Otter. “We hebben, uiteraard na overleg met onze gastheren Gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat en onze partners zoals, de Unie van Waterschappen, Koninklijke NLIngenieurs, PIANOo en NGInfra, besloten dat we er ook in deze moeilijke tijd voor de sector willen zijn. En volgens mij was dat de juiste keuze. Zeker ook gezien alle innovaties en projecten die we tijdens deze editie hebben kunnen zien.”

Nieuwe inzichten

Daar waar er twee jaar geleden nog 22 duizend bezoekers naar Rotterdam Ahoy reisden werd het vierdaagse online evenement in de afgelopen week door meer dan 4000 professionals bezocht. In totaal vonden er verspreid over vier dagen 71 online kennissessies, workshops en key-notes plaats. Iedere sessie trok gemiddeld 200 kijkers, de vijf best bekeken onderdelen trokken rond de 300 geïnteresseerden. Al die mensen binnen het online platform verstuurden meer dan 2000 chatberichten. Er werden duizend connecties gelegd en meer dan 750 afspraken gemaakt.

Zowel bezoekers als exposanten waren tevreden. “InfraTech Online was voor mij een zeer geslaagd event waar veel elementen in zaten die je normaal ook tegenkomt op de fysieke edities van InfraTech”, liet Ruben aan de Stegge, Projectorganisator bij BAM Infra Rail weten. “Door het gevarieerde kennisprogramma heb ik de afgelopen vier dagen nieuwe inzichten opgedaan. Ook heb ik zeer gericht kunnen netwerken via het online platform.” Susanne van de Pest, senior advocaat bij Van der Feltz Advocaten zei: “Natuurlijk gaat er niets boven echte ontmoetingen op de beursvloer. Maar deze online editie heeft ons volop kansen gegeven om in gesprek te gaan met bezoekers, de expertise van ons kantoor te laten zien en onze kennis met de bezoekers van InfraTech te delen. Zo hebben we toch veel nieuwe, interessante contacten kunnen leggen. Kortom, een geslaagde InfraTech!”

Hermineke van Bockxmeer, Concerndirecteur Stadsontwikkeling bij de Gemeente Rotterdam verwoordde het als volgt: “Het motto van Rotterdam is ‘Sterker door strijd’. En dat is wat Ahoy en InfraTech met deze editie  hebben laten zien. Ik vind het ontzettend veerkrachtig om het hele programma op het laatste moment om te gooien en naar een digitale variant te gaan. Ik heb van mijn collega’s gehoord dat ze dit een hele geslaagde editie vinden.” 

Innnovatieprijs

Tijdens InfraTech worden iedere twee jaar de toonaangevende InfraTech Innovatieprijzen uitgereikt. Dit jaar wonnen Protekta, De Vries & van de Wiel en ASTRIN | Smart Infra met respectievelijk het ‘koppelen van houten palen’, een specialistisch wasproces voor de reiniging van met PFAS-verontreinigde grond en een opleiding tot Smart Infra Technicus. De Cobouw Publieksprijs werd gewonnen door Ploegam met volledig elektrisch aangedreven materieel. Koninklijke Bouwend Nederland-voorman en juryvoorzitter Maxime Verhagen was opgetogen over alle inzendingen: “Ze leveren innovatieve oplossingen voor onder andere emissievrij bouwen, ecologisch verantwoord onderhouden, vermindering grondstoffengebruik, digitalisering van het bouwproces, nieuwe opleidingen en innovatieve installatietechnieken. Al met al levert de opbrengst van de InfraTech Innovatieprijs 2021 aantrekkelijke ‘showcases’ die benut kunnen worden in publicaties en toonbeelden van de innovatiekracht en samenwerking in de infrasector. Ik ben daar trots op.”

2023

Exhibition Manager Annemieke den Otter hoopt dat de volgende editie van InfraTech in 2023 weer “gewoon” fysiek kan plaatsvinden. “Maar we hebben dit jaar in korte tijd zoveel geleerd dat we er dan ook wellicht weer online elementen in zullen plannen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.