Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Volautomatische snelwissel krijgt steeds meer voet aan de grond

Volautomatische snelwissel krijgt steeds meer voet aan de grond

Steelwrist garandeert optimale veiligheid en uitwisselbaarheid

Steeds meer machinisten beamen het: door de volautomatische snelwissel kunnen ze sneller werken en tegelijkertijd een beter eindresultaat neerzetten. Steelwrist ziet dat terug in de vraag, zeker nu dankzij de Open-S standaard de uitwisseling sterk is verbeterd. Zowel in de sloopsector als bij infra- en grondwerken zien we de volautomatische snelwissel dan ook steeds vaker in actie, al dan niet in combinatie met de tiltrotator.

Steelwrist heeft met de SQ-serie een complete range volautomatische snelwissels in de markt gezet voor zowel kleine als grote graaf-/sloopmachines in de range van 12 tot maar liefst 70 ton. De range omvat uiteraard ook de benodigde kopplaten voor alle uitrustingsstukken. Vanwege de vele verschillende machinemerken en uitrustingstukken ontstonden er problemen met de onderlinge uitwisseling. Gelukkig voor al die machinisten is er nu de Open-S standaard. Die is door Steelwrist samen met Rototilt in het leven geroepen om de gewenste uitwisselbaarheid te garanderen.

Door Open-S kunnen machinisten gemakkelijk machinekoppelingen, draaikantelstukken en werktuigen van deelnemende fabrikanten combineren en mogen ze erop vertrouwen dat die allemaal compatibel met elkaar zijn. Steeds meer fabrikanten sluiten zich aan bij deze industriestandaard en werken daarbij mee aan een verdere productontwikkeling, terwijl ze tegelijkertijd de eindgebruikers volledige keuzevrijheid bieden.

Voor graafmachines die niet zijn voorbereid op een snelwisselsysteem is een controllerunit leverbaar voor het regelen van de snelwisselfuncties.

Ideaal bij gebruik van tiltrotator

Steeds meer bekende infra-, sloop- en recycling bedrijven werken inmiddels naar volle tevredenheid met de SQ volautomatische snelwisselsystemen. De toename in efficiëntie is evident, want er kan snel en zonder moeite gewisseld worden tussen hydraulische tools, bakken en niet te vergeten: de tiltrotator. Die is niet meer weg te denken uit ons hulpmiddelenpakket.

Voor elke toepassing is een bijpassende uitvoering denkbaar. We noemen er enkele: denk aan een draaikantelstuk vast aan de machine met onderaan een volautomatische SQ snelwissel in combinatie met een High Flow doorvoer. Of een afneembare tiltrotator met bovenaan SQ opname en onderaan de ‘gewone’ S-type snelwissel. Wat ook kan: een afneembare sandwich tiltrotator met boven- én onderaan een SQ opname en snelwissel.

Tweede generatie Front Pin Lock

Veiligheid is zeer belangrijk bij Steelwrist en dat zien we terug in de even simpele als doeltreffende automatische Front Pin Lock. Daarvan is inmiddels de tweede generatie verschenen. Die zorgt er met zijn dubbele borging op beide assen voor dat er nooit onverwachts bakken of tools worden verloren. Het is een eenvoudig en intuïtief systeem zonder dure en kwetsbare sensoren of kwetsbare elektronica. Dat alles maakt het zeer betrouwbaar. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.