Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Vijftig jaar actief in Europa en de blik vooral gericht op de toekomst. Jubilerend HCME bouwt aan volgende generatie

Vijftig jaar actief in Europa en de blik vooral gericht op de toekomst. Jubilerend HCME bouwt aan volgende generatie

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) is jarig. Het in 1972 in Oosterhout opgerichte bedrijf is 50 geworden. Terugkijken is mooi, maar de blik is toch gericht op de toekomst. Er wordt gewerkt aan nieuwe generaties en aan elektrificatie van een deel van het uitgebreide machinepark.

Puur Hollandse landschapsschildering met een Zaxis 225USLC uit de serie-7.

Binnen twee jaar nadat Hitachi Construction Machinery Co., Ltd. (HCM) in Japan werd opgericht kreeg in Oosterhout de Europese tak vorm en werd begonnen met de assemblage van graafmachines en hijskranen. In de jaren ’90 werden de wielladers aan het productgamma toegevoegd. Inmiddels is het hoofdkwartier van HCME al weer geruime tijd gevestigd in het Amsterdamse havengebied en zijn er meer dan 500 mensen in dienst.

Hitachi noemt wiellader ZW310-7 “de veiligste machine op de markt”, dankzij uitstekend zicht rondom en intelligente systemen.

HCME-president Takaharu Ikeda is ze dankbaar: “We kijken ernaar uit om onze successen uit het verleden te vieren met onze werknemers, hun gezinnen en onze leveranciers en dealers. Het is dankzij hun passie en toewijding dat we deze opmerkelijke mijlpaal kunnen vieren.” Ook tijdens de grote materieelvakbeurs Bauma, die in oktober in München wordt gehouden, zal HCME onder andere met een speciaal logo laten zien hoeveel de ‘gouden’ verjaardag voor het bedrijf betekent.

Duurzame toekomst

HCME-president Ikeda: “Samen omarmen we de toekomst en de uitdagingen die deze met zich meebrengt, terwijl we ernaar streven de eerste keus leverancier van oplossingen te worden voor onze klanten, om zo te helpen bouwen aan een betere, duurzame toekomst voor iedereen.” Elektrificering van het machinepark is daarbij een belangrijke stap voorwaarts. Eén van de eerste voorbeelden daarvan is de ZE85, “de groene machine” voor de bouwsector. Deze 8,7-tons graafmachine werkt emissievrij en geluidsarm en is daardoor ideaal voor gebruik in gesloten ruimtes, in woonwijken of in gebieden waar verbrandingsmotoren verboden zijn.

De ZE85 is voorbereid om alleen op batterij of met kabel te werken en kan automatisch schakelen tussen beide energiebronnen. De ingebouwde oplader heeft maximaal 44 kW (63 A) laadvermogen. Bij de 100 kWh batterij bedraagt de oplaadtijd 105 minuten. Inmiddels wordt gewerkt aan een mobiele ‘plug-and-play’ oplossing. Daarmee zou een ZE85 met 100 kWh-batterij binnen slechts 45 minuten volledig zijn op te laden.

De Hitachi ZX220W-7 mobiele graafmachine met compleet nieuw ontworpen, comfortabele cabine: minder trillingen en laag geluidsniveau.

ZX-7 graafmachines

Ook bij de meer traditionele machines wordt voortdurend aan verbetering gewerkt. Dat heeft geleid tot de Zaxis-7 serie bij de graafmachines en wielladers. Het is een brandstofzuinige reeks met Stage V motor, waarvan de eerste modellen inmiddels in Europa verkrijgbaar zijn. Neem de Hitachi ZX220W-7 mobiele graafmachine met zijn nieuw ontworpen cabine. De machinist heeft meer ruimte en comfort en ervaart minder trillingen en een laag geluidsniveau. De cabine biedt uitstekend zicht op het werkterrein, mede dankzij de slanke stuurkolom (met grotere instelhoek) en het kleinere stuur. Het zicht wordt verder verbeterd door het vogelperspectief van 270 graden van het Aerial Angle camerasysteem. Op de monitor is keuze uit zes beeldopties om de directe omgeving te bekijken.

Elektrificering is een belangrijke stap vooruit. Eén van de eerste voorbeelden daarvan is deze 8,7-tons rupsmidigraver ZE85.

Veiligste wiellader

Ander leuk nieuwtje is wiellader ZW310-7, eveneens met Stage V dieselmotor. Hitachi noemt het “de veiligste machine op de markt”, dankzij uitstekend zicht rondom en intelligente systemen. Met name het zicht aan de achterkant en aan beide zijden van de smalle motorkap is uitstekend. Ook hier geeft het Aerial Angle-camerasysteem een 270 graden vogelperspectief, terwijl het obstakeldetectiesysteem het direct laat weten als er zich iets (te) dicht bij de achterkant van de machine bevindt.

In de nieuwe cabine vindt de machinist voorzieningen zoals een verbeterde stoel met gemonteerde elektrische bedieningshendels, een nieuwe bediening voor de monitor en een handig schakelpaneel aan de zijkant. Het controlesysteem voor laadvermogen zorgt voor nauwkeuriger beladen van trucks, hetgeen tijd en geld bespaart. Het brandstofverbruik is direct te controleren dankzij de nieuwe ECO-meter en verschillende instelbare functies verbeteren de overall prestaties.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.